Cluj: ŞOCANT O clujeancă a murit în ţara visurilor sale. Copilul său nu ştie că a rămas fără mamă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>ŞOCANT</b> O clujeancă a murit în ţara visurilor sale. Copilul său nu ştie că a rămas fără mamă (GALERIE FOTO)
Cluj: <b>ŞOCANT</b> O clujeancă a murit în ţara visurilor sale. Copilul său nu ştie că a rămas fără mamă (GALERIE FOTO)

Clujeanca Ana Eva Bocean a murit în Italia din cauze necunoscute încă. Tragedia s-a petrecut în staţiunea Rimini, unde femeia a plecat să lucreze în urmă cu trei săptămâni.

Ea a fost găsită pe un trotuar miercurea trecută, în jurul orei 5.30. Presa locală italiană scrie că moartea acesteia rămâne un mister momentan, deoarece autorităţile nu vor să se pronunţe în ceea ce priveşte cauza decesului: sinucidere sau crimă.

Vezi o galerie foto cu pozele femeii şi familia sa

Cert este că femeia nu avea motive să se sinucidă, în concepţia soţului său, Aurel Bocean. „A spus că e frumos acolo, ca în Paradis, era visul ei să ajungă în Italia. Ea acolo credea că o să reuşească. Am vorbit cu ea sâmbăta, cu patru zile înainte să moară”, ne-a povestit bărbatul. Pe de altă parte, clujeanca a mers în Italia pentru a-şi susţine financiar familia, lăsând în urmă un copil, Fabian, în vârstă de şase ani, diagnosticat cu astm bronşic. „Ţinea foarte mult la copil, era viaţa ei”, a mai arătat Aurel Bocean.

Cazul, ascuns opiniei publice?

Soţul victimei, împreună cu familia îndurerată, au aflat din presa italiană că au pierdut-o pe Ana Eva Bocean, fiind anunţaţi de persoanele de la agenţia prin care femeia a plecat în Peninsulă. Bărbatul crede că se încearcă muşamalizarea cazului. „Autorităţile din Italia şi cele de aici nu ne-au anunţat că ea a murit, noi am sunat să le spunem. Au spus că nu sunt siguri dacă e de naţionalitate română, dar presa de acolo ştia deja iar ei nu?”, se întreabă clujeanul.

Ieri, însă, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul clujencei, cu toate că familia nu a fost contactată de nimeni până atunci. Chiar şi astăzi, când apropiaţii femeii aşteptau un răspuns oficial, soţul victimei a fost sunat de un angajat al Direcţiei Generale de Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. „«Ne pare rău pentru pierderea dumneavoastră», atât mi-au transmis”, a povestit Aurel Bocean.

Bărbatul nici nu ştie ce să facă, deoarece nu are bani să aducă acasă trupul neînsufleţit al soţiei sale. Între timp, autorităţile italiene încearcă să stabilească ce a cauzat moartea acesteia. Potrivit unui cotidian local italian, autopsia este ascunsă de opinia publică de procurorul general, Stefano Celli, care se ocupă de cazul clujencei. Diplomaţii italieni au întârziat cu patru zile identificarea victimei, deşi poza din buletinul acesteia a fost publicată în presă la o zi după decesul acesteia.

„Moartea Evei Ana Bocean, femeia de 39 de ani care a murit miercuri dimineaţa la spitalul din Rimini, din cauza unei hemoragii şi a unor grave leziuni interne rămâne un mister. La cererea procurorului general Stefano Celli, autopsia făcută de medicul legist Elke Otto a fost ţinută secretă”, a scris cotidianul „Romagna Oggi” la două zile după tragedie.

Potrivit publicaţiei, femeia a murit din cauza unor hemoragii interne, iar pe corpul femeii au fost găsite vânătăi.

Nu i-au spus copilului că a rămas fără mamă


image

Ana Eva Bocean, într-o fotografie de anul trecut, alături de copilul său, Fabian, la mare

Copilul lor nici nu a aflat că a rămas fără mamă. Tatăl său, împreună cu cei cinci fraţi ai clujencei decedate au hotărât să nu îi dea vestea micuţului până ce nu consultă un doctor. Tocmai de aceea băieţelul se pregătea de joacă în această dupămasă, îmbrăcându-se în pantaloni scurţi, ajutat de una dintre surorile îndurerate ale victimei, fiind pregătit să fugă la terenul din spatele blocului.

Nici prin cap nu-i trecea că mama sa nu mai e pe lume. „Deoarece are astm ne-am gândit să nu îi spunem, nu ştim cum va reacţiona sau ce criză va face. Trebuie să mergem la un doctor întâi, ca să ştim cum să procedăm”, ne-a spus Elena Varga, una dintre surorile victimei.

„Nici la grădiniţă nu a mers, iar soţia nu a lucrat deoarece nu aveam cu cine lăsa copilul”, a spus Aurel Bocean.


Eva Ana Bocean a plecat să lucreze în Italia din cauza dificultăţilor financiare, iar în 4 august a ajuns la Hotelul Ischia, unde trebuia să lucreze timp de o lună ca ajutor de bucătar . Ea a fost găsită, de o trecătoare, întinsă pe un trotuar din apropierea hotelului, îmbrăcată doar într-o cămaşă de noapte. Soţul său lucrează în Cluj-Napoca, cei doi fiind căsătoriţi de şase ani.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite