Copii cu dizabilităţi neuromotorii se pot trata la un nou bazin terapeutic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul terapeutic va fi folosit de sute de copii.
Bazinul terapeutic va fi folosit de sute de copii.

Bazinul terapeutic a fost deschis în incinta Centrului servicii socio-medicale, în urma unei investiţii de aproape 80.000 de lei. Clujenii interesaţi de hidroterapie pot vizita mâine complexul, cu ocazia Zilei porţilor deschise.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a inaugurat, astăzi, deschiderea unui  bazin terapeutic, situat pe strada Aviator Bădescu nr. 32. Începând de acum, în oferta terapeutică a direcţiei se va regăsi şi hidroterapia, benefică pentru copii cu dizabilităţi neuro-motorii. „Pentru copiii cu dizabilităţi neuro-motorii această metodă este benefică deoarece apa susţine greutatea corpului, permiţându-le astfel să se bucure de independenţa de care sunt privaţi din cauza patologiei de care sunt afectaţi", spun reprezentanţii centrului. Durata unei şedinţe de hidrokinetoterapie creşte progresiv de la 8-10 minute, cu câte 2-3 minute, de la o zi la alta, ajungând la 15-20 minute pe zi. Exerciţiile se fac în reprize de 4-5 minute, cu pauze de două minute.

Copiii cu dizabilităţi, beneficiarii programelor

La Centrul de servicii socio-medicale apelează copiii cu dizabilităţi neuromotorii, motorii şi asociate, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani. În fiecare lună, aici se tratează în medie 45 de copii şi zilnic sunt prezenţi 15-18 beneficiari care au un program individualizat, adaptat nevoilor de terapii speciale precum şi programe de grup. În programul de recuperare se asigură ocrotirea permanentă primară, evaluare iniţială complexă: neurologică, motrică, logopedică, socio-educaţională, familială care este supusă analizei în cadrul echipei pluridisciplinare şi pe baza căreia se stabileşte un plan de terapie personalizat pentru fiecare beneficiar al serviciilor centrului. din circuitul terapeutic al centrului fac parte: asistenţă medicală, asistenţă socială, kinetoterapie masaj medical, fizioterapie, logopedie, terapie psihologică. La acestea se adaugă şi activităţile recreative şi de socializare destinate copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

Mâine, 6 decembrie 2011, este Ziua porţilor deschise la Centrul de servicii socio-medicale şi sunt aşteptate toate persoanele interesate de modul în care se derulează activitatea recuperatorie, de la studenţi ai facultăţilor cu profil, la potenţiali beneficiari şi aparţinătorii acestora. Investiţiile aferente bazinului terapeutic, în cuantum total de 78.097 lei, au fost efectuate eşalonat şi au fost suportate în cea mai mare parte de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite