Cluj: Controversatul comisar Bonţidean a ajuns la comanda poliţiei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Controversatul comisar Bonţidean a ajuns la comanda poliţiei locale
Cluj: Controversatul comisar Bonţidean a ajuns la comanda poliţiei locale

Comisarul-şef Marcel Bonţidean este şef interimar la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, după ce a fost implicat în dosarul „Gazeta” şi a fost cercetat de Consiliul Superior de Desciplină a IGPR

Comisarul-şef Marcel Bonţidean a fost numit, prin împuternicire din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, commandant al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca începând cu 1 octombrie.  Data coincide cu ieşirea la pensie a fostului comandant, comisarul-şef Ioan Rus-Herdea.

Până acum câteva zile, Bonţidean ocupa funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca. Interesantă este traiectoria comisarului, care s-a folosit de portiţele legii pentru a reveni pe un fotoliu confortabil în poliţia clujeană. Astfel, în 2007, comisarul a ajuns în faţa Consiliului Superior de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru imixtiune ilegală în activitatea altui poliţist.

Imixtiunea se referea la intervenţia lui Marcel Bontidean din 6 aprilie 2006,  prin care-i cerea unui angajat de la Politia Rutieră din Huedin să nu-l sancţioneze în trafic pe un şofer care presta un serviciu pentru preşedintele Trustului de presă „Gazeta“, Liviu Man. Faptul reiese dintr-o convorbire telefonica dintre Man şi Bonţidean, indexată în dosarul „Gazeta I“.

La acea vreme, Bonţidean a fost găsit nevinovat de comisia de disciplină, iar în următorul an şi jumătate a ocupat postul de director adjunct la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş. Bonţidean s-a întors înapoi la Cluj, pe postul de adjunct al poliţiei municipal, fără concurs, deoarece a ocupat un loc inferior celui din Timiş.

Nu s-a decis dacă va concura

Marcel Bonţidean ne-a declarat că încă nu ştie dacă va participa la concursul ce va fi organizat de IGPR pentru ocuparea postului de comandant al Poliţiei Muncipiului Cluj-Napoca. „Nici nu s-a scos încă postul la concurs. Este o decizie pe care o voi lua la momentul potrivit”, a spus comisarul. Acesta este de părere că implicarea lui în scandalul „Gazeta” nu îi va afecta imaginea. „Cert este că m-am prezentat în faţa comisiei de disciplină şi am fost găsit nevinovat”, a conchis comisarul. Bonţidean va fi comandant interimar al poliţiei municipale până la organizarea concursului, la o dată care nu a fost comunicată de IGPR încă.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

 

image
image
image
image
image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite