Controale pentru prevenirea dezastrelor, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie comună formată din lucrători ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj şi ai Inspoectoratului pentru Situaţiii de Urgenţă (ISU) Cluj, timp de 10 zile, vor face verificări la toate instituţiile spitaliceşti din judeţ, în vederea depistării neregulilor şi a unor posibile cauze de declanşare a incendiilor.

Măsura vine ca urmare a unui ordin venit, astăzi, din partea Ministerului Sănătăţii (MS) şi are drept scop evitarea unor posibile accidente similare celui care a avut loc la maternitatea Giuleşti din capitală, în urmă cu o săptămână.

„Comisia este formată din şase reprezentanţi ai DSP Cluj şi patru lucrători ai ISU. În decursul a două săptămâni vom trimite raportul final la Bucureşti. Vom căuta să identificăm eventualele deficienţe şi factorii de risc ridicat la producerea incendiilor. Controlul are drept scop şi eliminarea acestor deficienţe“, a declarat colonelul Dorin Ungur, prim-adjunct al inspectorului şef ISU Cluj.

Lucrătorul ISU a mai arătat că nu se aşteaptă la depistarea unor nereguli grave, mai ales că astfel de controale au mai avut loc în acest an. În municiul Cluj-Napoca vor fi verificate şapte spitale şi trei institute.

La rândul ei, directoare DSP Cluj, Dorina Duma a menţionat că în cadrul verificărilor se vor studia inclusiv instalaţiile electrice din fiecare sală a spitalului. Potrivit informaţiilor prezentate de pompierii clujeni, la Cluj principalele lispuri constau în faptul că există o deficienţă de personal specializat în răspunderea în caz de incendiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite