UE dă 48 de milioane de euro pentru fabrica de gunoi din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două contracte pentru proiecte cu finanţare europeană s-au semnat astăzi la Cluj. Foto Caius Raţiu
Două contracte pentru proiecte cu finanţare europeană s-au semnat astăzi la Cluj. Foto Caius Raţiu

Contractul de finanţare al proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj", pentru care Comisia Europeană a alocat 48,46 de milioane de euro, a fost semnat astăzi de către preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Cluj, Alin Tişe şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în prezenţa premierului României, Emil Boc.

Valoarea totală a proiectului este de 61,9 milioane de euro, fără TVA. Pe lângă construirea unei fabrici de deşeuri, proiectul are în vedere şi  închiderea şi ecologizarea depozitelor urbane de deşeuri menajere neconforme, printre care şi groapa de gunoi de la Pata Rât şi realizarea a trei staţii de transfer şi sortare în Mihai Viteazu, Gherla şi Huedin.

„ Am început în urmă cu doi ani, practic, de la zero. Acum suntem într-un stadiu avansat de implementare. Prin acest proiect rezovăm problema deşeurilor din judeţul Cluj", a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj. Potrivit acestuia, termenul de finalizare al investiţiei este de 52 de luni din momentul semnării contractului. „Durata de funcţionare prevăzută pentru fabrică şi staţii este de 25 de ani", a adăugat Tişe.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite