Cluj: Mircea Radu, şeful Protecţiei Consumatorului, a băgat spaima în corporaţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Mircea Radu, şeful Protecţiei Consumatorului, a băgat spaima în corporaţii!
Cluj: Mircea Radu, şeful Protecţiei Consumatorului, a băgat spaima în corporaţii!

De când e la cârma Protecţiei Consumatorului Cluj, a declarat război firmelor care nu îşi respectă clienţii, fie că sunt mari companii sau mici operatori economici.

Citeşte şi

  • EXCLUSIV Oferta-şoc de la Cosmote, desfiinţată de Protecţia Consumatorului
  • Ameninţată cu desfiinţarea, UPC va sta drepţi în faţa clienţilor
  • UPC către clienţii care au primit somaţii: „Nu mai plătiţi nimic”
  • Lacăt pe UPC Cluj!


De profesie inginer economist şi venit din domeniul publicităţii, cu un master în Comunicare şi Relaţii Publice, clujeanul a dovedit că poate pune piciorul în prag atunci când vine vorba de consumatori. Mircea Radu este directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj (CJPC) din vara anului trecut.

De atunci, aproape că a închis UPC din cauza practicilor incorecte faţă de consumatori, a amendat zeci de case de schimb valutar şi a somat zeci de operatori economici. Nici angajaţii din cadrul CJPC Cluj nu mai au timp de odihnă sau momente în care să lenevească, şeful lor îndemnându-i să vină la serviciu mai repede şi să iasă mult mai des pe teren.

Radu are o explicaţie simplă pentru ceea ce face. „Nu las jos armele atâta timp cât îi văd pe oameni înşelaţi. Chiar şi eu sunt un consumator activ şi m-am aflat de multe ori în postura de victimă”, a declarat acesta.

Directorul a fost îndrumat, în primele sale acţiuni, de către Mircea Avram, fost şef al Comisariatului, care a transformat CJPC într-o instituţie de temut. „Am lucrat în domeniul publicităţii, dar am fost de acord cu această funcţie deoarece vreau să arăt că pot face ceva. Când nu o să mai pot, voi pleca”, a declarat Radu, adăugând că i-a luat nu mai puţin de trei săptămâni să îşi intre în mână la cârma instituţiei.

Ar vrea să se mute la ţară

Mircea Radu susţine că nu ar părăsi oraşul dacă i s-ar oferi o slujbă altundeva. „M-aş muta, însă, la ţară, să trăiesc acolo, să am ferma mea”, a spus acesta. Dacă ar fi să schimbe domeniul de activitate, cu siguranţă ar alege un job în sectorul pensiuni/agroturism.

Este căsătorit şi are doi copii, pe care îi vede destul de rar, deoarece, susţine el, lucrează destul de mult. Chiar şi în weekenduri, atunci când iese cu fetiţa şi băiatul său la plimbare, nu se poate abţine atunci când descoperă nereguli. „Eram într-un weekend la mall cu copiii şi am observat câteva nereguli la o campanie ce anunţa reduceri de 70%. M-a întrebat unul dintre copii: «Tati, iar?». Oricât ai încerca, nu poţi să te detaşezi de muncă”, a explicat Radu.

Directorul susţine că atitudinea companiilor faţă de consumatori este, în majoritatea cazurilor, o bătaie de joc, iar cele mai mari probleme apar în zonele rurale din judeţ, deoarece oamenii sunt lipsiţi de orice apărare. „Ar trebui să se constituie în asociaţii, în sindicate, dar sărăcia din mediul rural îi încurcă”, a precizat acesta.

Nici operatorii economici nu se „cuminţesc”. „Aplicăm amenzi, dar în România principala problemă e că se contestă mereu”, a adăugat Mircea Radu.


Cum vedeţi dumneavoastră o companie perfectă?
M.R.: Comunicarea e cea mai importantă, astfel nu văd de ce ar exista probleme în cazul în care o companie ar menţine o relaţie bună cu clienţii.

Aţi desfăşurat sute de inspecţii. Care v-a rămas întipărită în minte?
M.R.: Cea în care am găsit bere expirată la o pensiune de cinci stele din judeţ.

A încercat cineva să vă influenţeze deciziile de când coordonaţi CJPC Cluj?
M.R.: Niciodată. Ştiţi ce li se întâmplă acestor oameni în lumea arabă? Li se taie mâinile.


Ce-i place
Atunci când are ocazia, clujeanul practică deseori sporturi, iar în zilele libere îşi petrece timpul ca familia. „Ies chiar şi în cluburi, sunt şi eu om, nu sunt căzut din cer”, glumeşte directorul Protecţiei Consumatorului Cluj.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu înşelat”, a declarat, scurt, Mircea Radu. Este dezamăgit, pe de altă parte, de vulgaritatea tinerilor din ziua de azi, mitocanii cu maşini de lux sau aşa zişii „şmecheri de Cluj”.

Profil
Născut în 7 februarie 1972, în Cluj-Napoca
Profesie: inginer economist
Studii: master în Comunicare şi Relaţii Publice, UBB Cluj
Familie: Căsătorit, are doi copii


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite