Consult gratuit pentru boli de rinichi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au venit de dimineaţă pentru diagnosticare/ Foto David Sugár
Clujenii au venit de dimineaţă pentru diagnosticare/ Foto David Sugár

Clujenii se pot testa gratuit de boli de rinichi în faţă la Iulius Mall, într-un stand special amenajat, începând de astăzi şi până joi, când este sărbătorită Ziua Mondială a Rinichiului.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, sărbătorită joi, 11 martie, Societatea Română de Nefrologie îi ajută pe clujeni să se testeze gratuit de boli de rinichi. Standul amejat la intrarea în Iulius Mall a fost luat cu asalt, în această dimineaţă, de oameni în vârstă, care au venit să se consulte gratuit.

Asistenţii medicali fac un test de glicemie şi de tensiune, iar în raport cu înălţimea şi greutatea rezultă indicatori despre afecţiunea renală. În caz că este necesar un consult medical, pacienţii sunt trimişi la Spitalul Judeţean Cluj, unde sunt văzuţi de un medic specialist.

„Protejeazăţi rinichii, controlează-ţi diabetul” este o campanie de informare şi de educare a populaţiei, şi se desfăşoară în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca, unde au fost create puncte pentru diagnosticare.

Societatea Romînă de Nefrologie trage un semnal de alarmă, şi arată că o persoană din 10 are boală cronică de rinichi, ceea ce înseamnă că 2 milioane de români sunt afectate de boală. Dintre aceştia, mai mult de 8.000 sunt trataţi prin dializă sau transplant renal. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite