Cluj: Constructorul tavanului ce a căzut pe o femeie gravidă a scăpat cu o amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Constructorul tavanului ce a căzut pe o femeie gravidă a scăpat cu o amendă
Cluj: Constructorul tavanului ce a căzut pe o femeie gravidă a scăpat cu o amendă

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Cluj a dat amenzi în valoare totală de 17.300 de lei pentru executantul apartamentului unde a căzut tencuiala de pe tavan, rănind o femeie gravidă în urmă cu două zile, şi pentru dezvoltatorul imobiliar care a vândut locuinţele de pe Calea Baciului din Cluj-Napoca.

Citeşte şi
Un tavan „expirat” a căzut peste o femeie gravidă. UPDATE - Copilul şi victima nu au păţit nimic


Şeful serviciului de control al calităţii din cadrul ISC Cluj, Cosmin Rus, a spus că în acest caz au fost aplicate amenzile maxime prevăzute de lege, în condiţiile în care s-au descoperit, în urma anchetei, numeroase nereguli.

„Am aplicat amenda maximă atât investitorului, cât şi executantului, în sumă de 17.300 de lei. Am constatat o serie de neconformităţi atât la investitorul imobiliar, cât şi la executant”, a spus Rus, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, investitorul este vinovat de neîndeplinirea obligaţiilor de recepţie la terminarea lucrărilor şi neîndeplinirea obligaţiilor privind lucrările de finisaje, executate fără prezenţa unui diriginte de şantier.

„De asemenea, executantul se face vinovat de neîndeplinirea obligaţiilor privind executarea unor lucrări de calitate a finisajelor, dar şi de neanunţarea ISC Cluj în termen de 24 de ore de la producerea accidentului tehnic”, a spus Cosmin Rus.

Acesta a menţionat că ISC Cluj a dispus efectuarea unei expertize tehnice în cazul blocului respectiv, în condiţiile în care au mai fost identificate şi alte apartamente cu probleme.

„S-a dispus şi refacerea lucrărilor la apartamentul unde a căzut tencuiala, dar şi refacerea recepţiei blocului, conform reglementărilor în vigoare”, a subliniat Cosmin Rus.

Termenul pentru îndeplinirea acestor dispoziţii este de o săptămână.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite