Constantin Ciuce, model pentru chirurgii Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirurgul Constantin Ciuce este foarte apreciat de colegii săi.
Chirurgul Constantin Ciuce este foarte apreciat de colegii săi.

Votul cititorilor „Adevărul", al redacţiei şi al unui juriu de specialitate l-au clasat pe Constantin Ciuce pe locul patru în topul campaniei „Medicii cu care Clujul se mândreşte".

Prof. dr. Constantin Ciuce (57 de ani), rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, este medic primar la Clinica Chirurgie I, specializat în chirurgie generală şi chirurgie vasculară. „Un eminent chirurg, care a reuşit să aducă Clinica Chirurgie I, emblematică pentru Cluj, la un nivel european", spune preşedintele onorific al UMF „Iuliu Haţieganu", prof. dr. Marius Bojiţă, despre Constantin Ciuce.

A format generaţii de chirurgi

Profesorul Constantin Ciuce a format, de-a lungul timpului, noi generaţii de chirurgi apreciaţi nu doar în ţară, ci şi peste hotare. „Se poate spune că, acum, la Clinica Chirurgie I, graţie profesorului Ciuce, lucrează o echipă tânără şi de un profesionalism desăvârşit", completează Marius Bojiţă.

Constantin Ciuce este, de asemenea, şi membru fondator al Societăţii Române de Microchirurgie Constructivă. A dus faima universităţii clujene în întreaga lume, participând la congrese în Belgia, Portugalia, SUA, Portugalia, Italia şi publicând susţinut în reviste de specialitate recunoscute la nivel mondial.

Asociaţie pentru rectori

Capacitatea de a relaţiona cu oamenii l-a apropiat de pacienţi şi, în acelaşi timp, de colegii de breaslă. Ales în anul 2008 în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a pus bazele, în premieră naţională, unei asociaţii a rectorilor universităţilor de profil din toată România. „Prin această asociaţie, rectorii universităţilor de medicină din ţară au ajuns să aibă o altă imagine în ceea ce priveşte relaţionarea cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii", mai spune Marius Bojiţă.

„Un chirurg şi un dascăl foarte bun, extrem de bine organizat din punct de vedere managerial", îl descrie pe Constantin Ciuce preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, prof. dr. Mircea Bârsan.

Contactat telefonic, prof. dr. Constantin Ciuce nu a dorit să comenteze faptul că, în urma voturilor cititorilor, ale unui juriu de specialitate şi ale redacţiei, s-a clasat pe locul 4 în campania „Medici cu care Clujul se mândreşte". „Am să sprijin şi pe viitor demersurile în ceea ce priveşte învăţământul universitar medical, însă nu doresc să se scrie despre mine legat de acest top şi această campanie", a precizat cel care se situează pe locul patru în topul realizat de ziarul „Adevărul".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite