Consiliul local Cluj-Napoca sprijinină asociaţiile de proprietari cu 30% pentru reabilitarea termică a blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu patru abţineri, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre prin care asociaţiile de proprietari vor beneficia de ajutor din partea Primăriei Cluj-Napoca la reabilitarea termică a blocurilor în cuantum de 30% din valoarea totală a investiţiei, bani suportaţi din bugetul local.

Pe lângă ajutorul de la Guvern pentru reabilitarea termică a blocurilor, clujenii mai beneficiază şi de ajutor din partea Primăriei Cluj-Napoca, care va suporta 30% din valoarea reabilitării. Criteriul de selecţie va fi ordinea solicitărilor venite din partea asociaţiilor de proprietari, în limita fondurilor aprobate anul cu această destinaţie în bugetele locale.

"Avem obligaţia legală să oferim acest cuantum de 30%. Statul dă 50% şi restul asociaţiile de proprietari. Ce rost are acest proiect acum, dacă nu unul strict electoral?", a declarat consilierul local PSD, Claudia Anastase.

Primarul Radu Moisin a precizat că este vorba de două legi diferite.

"Nu este vorba de acest program de care vorbiţi dumneavoastră, este vorba de  OUG 69/2010. Asociaţiile îşi  pot reabilita blocul pe cont propriu şi au ocazia să fie susţinute de administraţia locală cu 30 %. Eu susţin acest proiect pentru că astfel putem face mai multe blocuri decât ne-am propus. Unii vor putea să împrumute banii necesari de la bănci şi alţii şi le vor face cu ajutorul banilor de la Guvern. Noi nu avem în scris cât va fi cota de 50 % din partea Guvernului. Acest proiect doreşte să încurajeze reabilitarea pentru blocurile care nu apucă să fie reabilitate în acest an din bani de la Guvern pentru a beneficia de scăderea facturii la încălzire", a precizat primarul Radu Moisin.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite