Consiliul Judeţean Cluj cere înapoi terenul nefolosit de Nokia la Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Nokia de la Jucu ocupă 14 hectare de teren.
Fabrica Nokia de la Jucu ocupă 14 hectare de teren.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, negociază cu Nokia preluarea a 76 de hectare de teren, acordate companiei pentru subcontractori, dar pe care nu au fost ridicate hale până acum.

Consiliul Judeţean Cluj a dat în februarie 2008 companiei Nokia 90 de hectare de teren în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, dar halele finlandezilor ocupă doar 14 hectare. Restul suprafeţei era destinat subcontractorilor şi furnizorilor care ar fi trebuit să aprovizioneze fabrica din Jucu.

„Am discutat cu oficiali ai Nokia despre situaţia fabricii de la Jucu. Nokia are prima opţiune de a vinde sau a subcontracta aceste hale însă, în calitate de proprietar al terenului, am solicitat Nokia să se limiteze la suprafaţa de teren pe care o ocupă fabrica, de 14 hectare, iar cealaltă suprafaţă nefolosită, de până la 90 de hectare, şi pentru care nu a adus subcontractori şi furnizori, să reintre în patrimoniul judeţului", a declarat Alin Tişe pentru Mediafax.

Şeful CJ Cluj a spus că speră să poată oferi terenul viabilizat către alte firme interesate să investească în zonă. „Consiliu Judeţean Cluj nu-şi permite să ţină o investiţie în infrastructură de 15 milioane de euro strict numai pentru halele care ocupă doar 14 hectare de teren. Până la 90 de hectare cât are «Nokia Village», adică 76 de hectare, este teren nefolosit pe care Nokia trebuia să îl folosească pentru aducerea subcontractorilor şi furnizorilor şi sper să putem oferi terenul viabilizat de 140 de hectare în total, şi altor firme interesate", a mai spus Alin Tişe.

Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu are în total 154 de hectare, din care 90 de hectare au fost acordate pentru "Nokia Village".

Nokia a anunţat, în septembrie, că va închide fabrica de la Jucu, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă. Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite