Cluj: Se caută calculatoare pentru Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Se caută calculatoare pentru Consiliul Judeţean
Cluj: Se caută calculatoare pentru Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean vrea să achiziţioneze 37 de calculatoare, însă la prima cerere de achiziţie, singura ofertă a fost respinsă pentru că a depăşit bugetul.

O singură firmă a înaintat o oferă la cererea de achiziţie Consiliului Judeţean Cluj de achiziţionare a 37 de calculatoare brand name (de firmă, cu compatibilitate testată a componentelor - n.r.). Oferta înaintată de Eta 2 u Timişoara a depăşit cu circa 10.000 de lei valoarea estimată a contractului, 74.789 de lei + TVA, fiind automat respinsă.

Potrivit Danei Veiss, preşedintele Comisiei de evaluare a ofertelor, cel mai probabil motivele pentru care nu s-au prezentat mai multe firme a fost timpul prea scurt pentru înaintarea ofertelor (o săptămână - n.r.). De asemenea, una dintre condiţiile participării cu oferte a fost ca firmele să nu aibă datorii. „Din câte am înţeles, cam toate firmele de acest gen au datorii către furnizori. O să reluam procedura săptămâna viitoare şi nu vom mai solicita brand name-uri”, a spus Dana Veiss.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, cele 37 de calculatoare care trebuie înlocuite sunt vechi, reparaţiile costă foarte mult, iar componentele necesare sunt greu de găsit. „Mi-e jenă faţă de colegii mei, pentru că rulează Windows Xp cu Service Pack 3 pe calculatoare cu memorie de 128 de RAM”, a adăugat Dana Veiss.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite