Cluj: Consiliul Judeţean se implică într-o nouă pârtie de schi la Mărişel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Consiliul Judeţean se implică într-o nouă pârtie de schi la Mărişel
Cluj: Consiliul Judeţean se implică într-o nouă pârtie de schi la Mărişel

Consilierii judeţeni vor discuta mâine asocierea cu Comuna Mărişel pentru realizarea unei baze turistice cu pârtie de schi, teleschi şi telescaun. Potrivit viceprimarului din Mărişel, proiectul este încă la stadiul de idee.

Primăria din Mărişel vrea să amenajeze o bază turistică cu pârtie de schi, teleschi şi telescaun, dar aşteaptă sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Cluj.  Consilierii judeţeni vor discuta în şedina extraordinară de mâine asocierea cu Comuna Mărişel pentru realizarea acestui obiectiv.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de mâine, obiectivul este important pentru creşterea gradului de atractivitate şi dezvoltare a zonei montane. Primăria Mărişel a depus o solicitare pentru asociere în 31 iulie 2009, după ce a obţinut un plan urbanistic zonal de la Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. Demersurile pentru obţinerea acestuia au fost începute în octombrie 2007, când a fost emis un certificat de urbanism.

Proiectul e în stadiu incipient

Potrivit viceprimarului comunei Mărişel, Viorel Ghic, proiectul este încă într-un stadiu incipiend, fiind necesar un suport din partea Consiliului Judeţean. „Avem terenul care a fost concesionat de un investitor şi acum renunţă la o parte din el. Este tot acol, de la Copcea spre Beliş, unde trebuia să se facă pârtia înainte de Revoluţie”, a spus viceprimarul Ghic.

Potrivit viceprimarului Viorel Ghic, zona unde se intenţionează să se facă pârtia este una foarte bună pentru că zăpada nu este viscolită atât de uşor precum pe cealaltă pârtie din Mărişel. „Trebuie să dezpădurim şi să scoatem din circuitul silvic o suprafaţă de pădure, nu ştiu exact cât, dar avem deja proiectul pentru împădurire în altă zonă”, spune Viorel Ghic.

A renunţat la un teren, dar inaugurează o pârtie în acest an

Viceprimarul comunei Mărişel mai spune că drumul până la terenul situat la circa 1,5 - 2 km de centrul comunei este făcut, mai fiind necesare amenajarea unor parcări şi conectarea la utilităţi.

Radu Mureşan, administratorul societăţii care a concesionat terenul pentru realizarea a două pârtii de schi în Mărişel, a refuzat să spună motivul pentru care renunţă la concesiune. „În principiu, iarna aceasta dorim să deschidem pârtia de la Mărişel. Despre terenul celălalt, prefer să nu spun nimic”, a spus Radu Mureşan.

Se aşteaptă studiul de fezabilitate

Potrivit lui Victor Popa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, contribuţia CJ la proiect urmează să fie stabilită prin contractul de asociere ce se va încheia după aprobarea proiectului de mâine, contract ce urmează să fie din nou supus aprobării consilierilor judeţeni, dar şi a consilierilor locali din comuna Mărişel.

Până la semnarea contractului de asociere, Consiliul Judeţean aşteaptă realizarea studiului de fezabilitate al obiectivului. „Consiliul Judeţean Cluj doreşte finalizarea acestei investiţii până în anul 2010. Acest proiect se înscrie în programul actualului executiv al Consiliului Judeţean Cluj, care are în vedere creşterea atractivităţii turistice a zonei şi transformarea judeţului nostru într-o destinaţie turistică”, se arată într-un răspuns al Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit aceluiaşi document, proiectul integrat de susţinerea a turismului în judeţul Cluj are în vedere folosirea atu-urilor de care se bucură zona. „Proiectul are în vedere mai multe direcţii: turismul balnear, prin valorificarea potenţialului reprezentat de existenţa băilor sărate; turismul cultural, prin valorificarea monumentelor şi a muzeelor existente în judeţ; turismul care are în vedere promovarea frumuseţilor naturii (rezervaţiile naturale, monumentele naturii, accesul spre zona montană etc.) şi turismul sportiv şi de relaxare (drumeţii, pârtii de schi, canotaj etc)”, mai spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite