Consilierii locali clujeni vor dezbate joia viitoare problema crematoriului uman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După protestul din această săptămână al mănăşturenilor şi după memoriile depuse de aceştia la Prefectura Cluj şi Primăria Cluj-Napoca, administraţia locală a convocat săptămâna viitoare o şedinţă ordinară. Problema crematoriului uman este prima pe lista de 37 de obiective propuse spre discuţie.

Consilierii locali se vor întâlni joia viitoare, la ora 15.00, în sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, într-o şedinţă ordinară. Primul obiectiv pe lista de ordine a şedinţei este problema crematoriului uman din Mănăştur. Înfiinţarea acestuia a iscat discuţii peste discuţii. S-a organizat şi un marş săptămâna aceasta. Mănăşturenii au depus memorii (cu peste 1.200 de semnături) la Primărie şi Prefectură prin care au spus răspicat că nu vor un crematoriu în cartierul lor. Biserica Ortodoxă le susţine demersul.

Pe de altă parte, un cercetător din Alba Iulia militează pentru incinerare. Acesta a postat pe site-ul său, „Amurg. Romanian Cremation Association", că adresează o invitaţie atât lui Emil Şteţco, un protestatar şi membru în Asociaţia „Părinţi Clujeni", cât şi deputatului clujean Mircia Giurgiu să viziteze, pe banii asociaţiei, crematoriul de la Szeged.

„Amurg. Romanian Cremation Association adresează o invitaţie atât domnului Emil Şteţco cât şi domnului Mircia Giurgiu de a vizita, pe banii asociaţiei noastre, crematoriul de la Szeged pentru a se convinge atât de miros, de fum, cât şi de efectul Auschwitz pe care le-au livrat cu inconştienţa şi ignoranţa publicului", se scrie pe http://www.incinerareamurg.ro/noutati-news.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite