Consilierii judeţeni clujeni de la UDMR au venit la şedinţă îmbrăcaţi în portul popular al sătenilor din Sic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Consiliului Judeţean Cluj de miercuri a durat peste 3 ore, timp în care consilierii au discutat în contradictoriu, s-au şi jignit, au glumit şi au votat proiecte pe bandă rulantă în ciuda noului program electronic de votare care i-a încurcat. Singura diferenţă faţă de celelalte şedinţe: pata de culoare adusă de consilierii UMDR.

Obişnuita şedinţă lunară a Consiliului Judeţean Cluj a început miercuri, 31 octombrie, cu un moment de culoare: consilierii UDMR au venit la şedinţă îmbrăcaţi în portul popular al sătenilor din comuna Sic. „Am venit îmbrăcaţi astfel ca să susţinem lucrările de acolo. Luând hainele lor demonstrăm că suntem alături de sicani şi de problemele lor. Drumul de acolo nu a fost modernizat de 5 ani", a afirmat Istvan Vakar.

Aceşti consilieri solicită reabilitarea unei porţiuni de circa 5 km, plină de gropi. Drumul este prins pe lista de reabilitări, însă doar în al doilea lot, care va fi reparat anul viitor.

În primele două ore de şedinţă, consilierii au făcut schimb de replici, unele tăioase între consilierii Alexandru Coroian (PDL) şi Dănuţ Canta (USL), respectiv între Alexandru Coroian şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Uioreanu a afirmat despre Coroian că are un limbaj colorat, care i se potriveşte şi care e specific PDL-ului. La rândul său, Coroian l-a trimis pe Uioreanu la soţie. „Toată ţara nu are nevoie de PDL", a afirmat Uioreanu şi i-a poftit pe consilierii PDL să părăsească sala de şedinţe. La fel a făcut şi consilierul Dănuţ Canta (USL).

O poziţie echilibrată a avut-o consilierul Emil Bogdan (USL), care a declarat că s-a săturat de replicile dintre Canta şi Coroian care sunt nelipsite de la nicio şedinţă de CJ. „Nu înţeleg de ce la fiecare şedinţă trebuie să asistăm la astfel de discuţii între domnul Coroian şi domnul Canta", a afirmat Emil Bogdan.

La şedinţa din această lună, consilierii au votat printr-un nou sistem electronic care, la început, nu a funcţionat cum ar fi trebuit, fapt despre care s-a glumit şi s-a afirmat că este din cauza costumaţiei consilierilor UDMR.

După două ore de discuţii în contradictoriu, jigniri, consilieri au votat pe bandă rulantă majoritatea proiectelor puse pe ordinea de zi. Cele care au fost respinse sunt legate de trecerea unor imobile, folosite de UMF, din proprietatea CJ Cluj în administrarea UMF Cluj-Napoca, proiecte care s-au aflat pentru a treia oară pe o ordine de zi de CJ.

Alte patru proiecte care vizează aprobarea realizării „Parcului Tetarom IV" şi aprobarea tarifelor de călătorie pentru serviciul de transport public de persoane au fost amânate pentru şedinţa din decembrie, amânarea fiind solicitată de preşedintele CJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite