Consilierii judeţeni clujeni au hotărât să se mute din centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia judeţeană se va muta din clădirea Prefecturii în cartierul Mărăşti. Consilierii au votat, astăzi, în unanimitate, preluarea clădirii de cinci etaje din apropierea Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

Noua construcţie a fost finalizată în proporţie de 90%. Iniţial, aceasta fusese construită de Ministerul Finanţelor Publice pentru Direcţia Regională Vamală Cluj, care nu mai funcţionează în municipiu, fiind transferată la Oradea. Astfel, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a demarat procedurile de preluare a clădirii. Întruniţi într-o şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au votat, astăzi, mutarea sediului CJ Cluj din clădirea Prefecturii pe strada Dorobanţilor, în apropierea bibliotecii.

Din cei 29 de consilieri, 28 au votat pentru, doar Dan Canta împotrivă. „Cred că am greşit, nu a fost intenţionat”, a spus consilierul. Ultimul cuvânt îl va avea, însă, Guvernul, care va decide în şedinţa de miercuri dacă instituţia clujeană va putea să îşi schimbe adresa.

Nu le mai ajunge spaţiul

În cazul unei hotărâri favorabile, CJ Cluj îşi va muta pe Dorobanţilor întreaga activitate, inclusiv cea a regiilor pe care le are în subordine. Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a declarat că actualul sediu al instituţiei este împărţit cu Prefectura, iar Consiliul nu dispune de spaţii suficiente şi adecvate pentru desfăşurarea activităţii proprii şi a instituţiilor sale subordonate.

„CJ Cluj îşi desfăşoară activitatea în clădirea Palatului Administrativ, în care funcţionează şi Prefectura. Este o clădire veche, care nu este dimensionată pentru necesităţile a două instituţii şi care nu poate fi supraetajată, fiind monument istoric. Consiliul nu dispune de spaţii suficiente şi adecvate pentru desfăşurarea activităţii proprii şi a instituţiilor sale subordonate”, a precizat Bica. Clădirea de cinci etaje are o valoare de 11,2 milioane de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite