Consilierii judeţeni au aprobat proiectul sălii de sport şi al grădiniţei de pe Calea Turzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi construirea unei săli de sport şi a unei grădiniţe pe terenul dat în folosinţă gratuită Mitropoliei Ortodoxe, pe Calea Turzii, la numărul 2-14.

Terenul are o suprafaţă de 3.031 de metri pătraţi. Iniţial, planurile Mitropoliei pentru teren includeau construcţia unui Centru Misionar - Social, care ar urma să cuprindă sediile pentru Protopopiatele Cluj I şi II, o sală de şedinţe, sediu pentru Asistenţa Socială Eparhială, sediu pentru Societatea Femeilor Ortodoxe, pentru Organizaţiile de tineret şi o capelă pentru rugăciuni. Proiectul a fost modificat, la propunerea consilierilor judeţeni social-democraţi şi liberali, astfel încât să includă o grădiniţă şi o sală de sport pentru cele trei licee din zonă: Colegiul George Coşbuc, Liceul de Coregrafie O. Stroia şi Liceul Gheorghe Şincai.

Consilierul PSD Valentin Cuibus a sugerat în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean (CJ) Cluj că ar trebui obţinută finanţarea pentru demararea lucrărilor cât mai repede. " Trebuie să facem un pas înainte. Cele trei şcoli aşteaptă de şapte ani construirea acestei săli. Ar fi de dorit să nu-i facem să mai aştepte încă pe atât. Măcar în anul şcolar 2012-2013 să fie gata sala de sport", a declarat Cuibus. Potrivit acestuia, ar trebui solicitat şi ajutorul Primăriei Cluj-Napoca. " Primăria ar trebui să sprijine construirea sălii având în vedere că liceele care se vor folosi de această sală de sport se află în administrarea municipalităţii", a adăugat consilierul PSD.

Un studiu de fezabilitate privind realizarea proiectului va fi realizat cât de curând, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, urmând să fie căutate apoi surse de finanţare guvernamentale pentru sala de sport.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite