Cluj: Consilierii clujeni dau bani pentru cultură după bunul plac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Consilierii clujeni dau bani pentru cultură după bunul plac
Cluj: Consilierii clujeni dau bani pentru cultură după bunul plac

Transilvania Jazz Festival a obţinut de la Primărie doar 5.000 de lei, pe când proiectul fanfarei din Parcul Central a primit 23.000 de lei. Preşedintele Comisiei de Cultură, Lajos Molnos, explică de ce.

Unul dintre evenimentele culturale de mare ţinută ale Clujului, Transilvania Jazz Festival, va fi scurtat, de la cinci la trei zile, iar organizatorii au fost nevoiţi să renunţe la multe din numele mari anunţate. Bugetul festivalului de jazz este de doar 10.000 de lei, faţă de 155.000, cel de anul trecut.

Organizatorii au motivat reducerea drastică a bugetului din cauza situaţiei economice. Nici Primăria Cluj nu a fost mai darnică în ceea ce priveşte acest eveniment internaţional şi a alocat doar 5.000 de lei, faţă de cei 75.000 de lei alocaţi anul trecut.

Cu toate acestea consilierii locali au alocat 23.000 de lei pentru concertele de fanfară susţinute pe timpul verii în Parcul Central, chiar dacă unul din grupurile de instrumentişti e format din nişte amatori.

„Hai să dăm la toată lumea“

Situaţia în care se află festivalul, este explicată de către Lajos Molnos preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Culte, Drepturile Omului, Minorităţi şi Societatea Civilă, cea care a alocat fondurile, prin faptul că banii nu sunt administraţi conform calităţii, ci cantităţii.

„Eu am un singur vor, dar nu sunt de acord cu modul în care se dau aceşti bani. Dacă s-ar lua după calitatea evenimentului, nu după criteriul  şi nici după bunul plac, nu s-ar fi ajuns aici. Dar nu se întâmpla deloc aşa şi nu este normal”, a declarat Lajos Molnos.

Dacă Lajos Molnos consideră că responsabilii principali pentru modul în care se alocă banii pentru cultură sunt ceilalţi consilieri, Gheorghe Vuşcan, un alt membru al acestei comisii este de altă părere. "Întrebaţi-l pe preşedintele comisiei. Sunt foarte supărat cu privire la modul în care s-au alocat banii, mai ales că Transilvania Jazz Festival este o emblemă a Clujului, care duce mai departe numele oraşului în lume", a explicat Gheorghe Vuşcan.

Nici primarul Clujului, Sorin Apostu, nu a putut explica criteriile după care sunt alocate aceste sume.  „Întrebaţi-i pe consilierii din comisia de cultură care au alocat banii Eu nu sunt judecător să împart lumea în amatori şi profesionişti", a declarat Apostu.

Transilvania Jazz Festival va avea loc în perioada 18 – 20 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Părerea oamenilor de cultură clujeni despre situaţia festivalului mâine în

image

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite