Condamnări dure pentru studenţii DJ traficanţi de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel din Cluj continuă să soluţioneze dosare penale cu decizii dure. Un grup de studenţi traficanţi de droguri, cu pedepse cu suspendare la prima instanţă s-au trezit acum că trebuie să ispăşească ani grei de închisoare.

Magistraţii i-au condamnat pe fiecare dintre cei 4 clujeni, Sebastian Trifan, Alexandru Toma, Ştefan Iacob, şi Vladimir Oprişor, la pedepse privative de libertate de 5 ani cu executare, pentru trafic de droguri. Doar Vladimir Oprişor, cel considerat de procurori a fi şeful grupului a primit o pedeapsă mai mare, de 5 ani şi 10 luni.
Potrivit procurorilor DIICOT, cei 4 tineri, împreună cu alte două persoane, care iniţial s-au sustras de sub urmărirea penală, au constituit un grup infracţional, în vederea deţinerii, consumului şi comercializării de droguri.

Inculpaţii au procurat droguri de risc, marijuana, ecstasy şi cocaină în anul 2007. Drogurile puternice le-au procurat din mediaş, iar canabisul din Olanda. Băieţii au descoperit o cale mai inedită, care i-a surprins pe poliţişti. Trimiteau canabisul în cutii de cacao, prin colete transportate cu autocarul din Spania. Intraţi pe fir, poliţiştii şi procurorii au incerceptat un transport şi i-au reţinut pe tineri, când au încercat să ridice coletul.

Deşi băieţii au susţinut că au deţinut droguri doar pentru uzul propriu, poliţiştii au descoperit un mare număr de martori, în jur de 50 de tineri, care au susţinut faptul că au achiziţionat droguri de la inculpaţi. Mărturiile lor au contat în procesul de la Curtea de Apel, care a decis că fapta inculpaţilor este foarte gravă.

Tinerii sunt studenţi la profilul juridic, economic şi tehnic şi fac parte din familii înstărite, care le-au permis şi le-au finanţat petrecerea timpului liber în cluburile de noapte de lux, Obsession sau Midi. Tinerii erau şi pasionaţi şi de mixajul muzicii, unul dintre ei fiind chiar DJ prin cluburile frecventate. Alexandru Toma îşi doreşte să facă studii muzicale şi carieră din pasiunea sa pentru mixajul din cluburi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite