Condamnare pentru caloriferele deturnate la vila directorului Poştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Poştei Române a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru delapidare. Procurorii l-au acuzat că ar fi deturnat mai multe calorifere noi, ale instituţiei, spre vila sa aflată în construcţie.

Petre Moldovan, fost angajat în cadrul Direcţiei Regionale de Poştă Cluj (DRPC) a fost condamnat în această seară, de către Judecătorie, la o pedeapsă de un an şi 6 luni de închisoare. Magistratul care a judecat cauza a suspendat condiţionat detenţia inculpatului, pe o perioadă de încercare de 3 ani şi 6 luni.

Împreună cu Moldovan a fost condamnat şi Gheorghe Loghin, fostul şef administrativ al DRP Cluj, pentru delapidare, la o pedeapsă de un an de închisoare. Pedeapsa a fost suspendată condiţionat pe un termen de încercare de 3 ani.

Procurorii l-au acuzat pe Moldovan că ar fi transportat, la vila sa în construcţie, dintr-un cartier rezidenţial clujean, un număr de 11 calorifere destinate Oficiului Poştal din Zalău, în valoare de 3.100 de lei. Trei martori au susţinut şi în faţa instanţei, că acele colete au fost descărcate la un garaj, unde maşina poştei a fost aşteptată chiar de fostul director.

Moldovan nu a recunoscut însă fapta pentru care a fost trimis în judecată. Fostul director ne-a declarat că este o înscenare, menită să-l împiedice să-şi reia funcţia, de pe care a fost destituit în anul 2005, şi pe care a recâştigat-o tot în instanţă doi ani mai târziu. Moldovan ne-a declarat că deţine acte pentru toate caloriferele din casa sa.

Cu toate că a respins acuzaţia adusă, prejudiciul a fost achitat în totalitate de către fostul administrator Gheorghe Loghin, care a afirmat că nu ştie unde au ajuns caloriferele comandate pentru oficiul poştal din Zalău.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite