Cluj: Concurs de motociclete de epocă la Turda (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Concurs de motociclete de epocă la Turda (GALERIE FOTO)
Cluj: Concurs de motociclete de epocă la Turda (GALERIE FOTO)

Peste 150 de pasionaţi şi-au etalat motoarele vechi, dar încă funcţionale. Motocicliştii au defilat astăzi în centrul municipiului Turda. Cele mai vechi motociclete au concurat în faţa numeroşilor spectatori.

Convoiul cu motocicliştii a făcut un tur de paradă  prin faţa localnicilor, între biserica din centru şi Primărie.
La amiază a început concursul motocicletelor de epocă, la care s-au înscris în jur de 20 de motociclişti, care au concurat pe categorii, în funcţie de capacitatea cilindrică a motoarelor.

Competiţia a fost deschisă de cele mai vechi motociclete cu ataş din zonă, un IJ din 1960, condus de septuagenarul Pavel Nagy, şi un Panonia din 1952, condus de tânărul jurist Spartacus Popa, de numai 30 de ani. Motocicletele au parcurs două din cele trei tururi de pistă, bătrânul având un uşor avans faţă de mai tânărul său concurent.

Britanicii au dominat

Competiţia la capacităţile mari a fost dominată de concurenţii britanici. Englezul Adrian Trim, de 61 de ani, a câştigat categoriile de 500 şi 900 cmc, cu motociclete Gilera, din 1979. La categoria 1.000 de cmc a fost învins de compatriotul său Jame Peach, care a concurat cu un Kawasaki din 1976. Premiile au fost înmânate de primarul Tudor Ştefănie.

Adrian Trim vine la Turda de patru ani, de la prima ediţie a concursului, însoţit de numeroşi motociclişti britanici. El ne-a declarat că s-a îndrăgostit de România, după concurs participând la cursa prin Apuseni, care în acest an va trece pe la Huda lui Papară şi Roşia Montană.

Alin Todea, reprezentant al Asociaţiei Transilvania Riders, unul din organizatorii competiţiei ne-a declarat că manifestarea vine să continue o tradiţie din anii 50, întreruptă în urmă cu câteva zeci de ani.

Startul la primele probe a fost dat de Mircea Pop, fost concurent în anii ‘50, aflat acum la vârsta de 74 de ani. Pop ne-a declarat că diferenţa între anii ’50 şi prezent este în primul rând de viteză. Acum concurenţii britanici vin cu viteze de peste 150 de km la oră. Astăzi se mai desfăşoară, după amiază, un concurs pe pista de sare din preajma Băilor Sărate, la care vor participa şi mărcile mai noi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite