VIDEO Concertul violonistului André Rieu, de vineri la Cinema Florin Piersic din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
André Rieu  (foto: site-ul artistului)
André Rieu (foto: site-ul artistului)

Clujenii pot vedea un concert susţinut de violonistul André Rieu, supranumit şi „regele valsului", la cinematograful „Florin Piersic" de vineri, 27 martie, până joi, 3 mai. Proiecţiile încep de la ora 19.30.

Spectacolul se numeşte „André Rieu - Live in Maastricht 2011", durează trei ore şi a fost  înregistrat în iulie 2011, în piaţa centrală Vrijthof, din Maastricht, Olanda. Violonistul cântă pe o vioară Stradivarius din 1667, artistul fiind cavaler al Ordinului Lions (Olanda, 2002), cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor (Franţa, 2009), cât şi posesor al Medaliei de Aur a Republicii Austria (2011).

Artistul este cel care, interpretând „Al doilea vals" al lui Dimitri Şostakovici, a reuşit, în 2009, performanţa de-a ridica în picioare peste 55.000 de spectatori, pe Amsterdam Arena, inaintea meciului de fotbal dintre Ajax si Olympic Marseille.

André Rieu concertează cu mult succes în Europa, America de Nord, Japonia, Australia. A scos peste 40 de albume care s-au vândut în peste 20 milioane de exemplare. Artistul şi orchestra sa sunt câştigătorii unei serii întregi de premii muzicale, incluzând două premii „World Music Awards". Notorietatea deosebită a concertelor lui André Rieu este dată nu doar de repertoriul său, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care Rieu şi orchestra sa le insuflă publicului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite