Concert vocal-simfonic in memoriam Jon Lord, fostul clăpar al Deep Purple, la Filarmonica din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica de Stat "Transilvania" va susţine, vineri, la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, un concert vocal-simfonic in memoriam Jon Lord, fostul clăpar de la Deep Purple, concertul fiind dirijat de Paul Mann.

Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii, alături de soliştii Liviu Prunaru, Bianca Manoleanu şi Adrian Mărcan, sub bagheta dirijorului Paul Mann din Anglia. Din programul concertului de vineri de la Casa Universitarilor fac parte Recviemul german al lui Brahms şi Concertul de vioară de Antonín Dvořák.

Concertul va avea loc la Casa Universitarilor, în Sala Auditorium Maximum, de la ora 19.00.

Fostul clăpar şi compozitor Jon Lord a fost un prieten apropiat al lui Paul Mann, care a dirijat Orchestra Filarmonicii "Transilvania" în anul 2000, într-un turneu european de rock simfonic susţinut împreună cu Deep Purple.

Dirijorul Paul Mann colaborează frecvent cu orchestre din Europa, Orientul Îndepărtat, Statele Unite şi Australia. Artistul este o prezenţă constantă pe scenele din SUA, unde dirijează orchestre de prestigiu.

Jon Douglas Lord s-a născut în 9 iunie 1941 la Leicester. Specializat în orga Hammond şi pian, compozitorul şi claviaturistul englez este renumit pentru sound-ul de blues-rock. El se numără printre fondatorii celebrei formaţii Deep Purple, dar a cântat şi cu Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, The Artwoods şi Flower Pot Men. De asemenea, Jon Lord a fost un pionier în domeniul fusion rock-ului. Dintre compoziţiile sale se remarcă Concerto for Group and Orchestra. Artistul a murit în acest an, în 16 iulie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite