Concert simfonic cu muzică din filme susţinut de un pilot de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Mandu
Cristian Mandu

Un foarte bun violonist, de profesie pilot de avion, va susţine împreună cu o interpretă la pian un concert pentru a-i ajuta pe copiii aflați în grija Asociației „Hans Spalinger". Cei doi vor interpreta şi piese din filme celebre. 

Concertul va avea loc joi, 7 iunie 2012, la ora 19.00, la sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, situat pe strada str. Memorandumului nr. 21.

În program vor fi incluse lucrări de Ludwig van Beethoven, Jules Massenet și Cesar Franck, cunoscute din filme precum „Transamerica", „Discursul regelui" sau „Dragoste în vremea holerei".

Biletul de intrare la concert costă 10 lei, iar la fața locului se pot face donații suplimentare. Toate fondurile vor fi folosite pentru ca Centrul „Hans Spalinger" să își poată continua activitatea.

Centrul Hans Spalinger oferă planuri personalizate de intervenție, școlarizare și exerciții de recuperare fizică adaptate nevoilor fiecărui copil în parte. Costurile sunt însemnate: este nevoie de un profesor la fiecare patru copii, spații generoase și rechizite speciale.

„Copiii care beneficiază de serviciile noastre suferă de boli pentru care nu există vindecare, dar și pentru ei poate exista fericire, cu puțin ajutor. Aceasta este miza noastră: să îi ajutăm pe acești copii să aibă o viață mai bună, în care să nu lipsească noțiunile de dragoste, familie și prietenie", spune Ovidiu Damian, directorul executiv al asociației, într-un comunicat transmis presei.

Pe scurt, despre artişti

Cristian Mandu (vioară) este absolvent de conservator în SUA și a urmat cursuri post-universitare în Elveția. Acum este pilot de avion în cadrul unei companii aeriene din România. Are o bogată experiență concertistică şi își continuă pasiunea pentru vioară atât ca solist, cât mai ales în cadrul recitalurilor de muzică de cameră.

Ioana Mândrescu (pian). Este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti și a Ecole Normale de Musique „Alfred Cortot" , Franța.A încântat audiențele în cadrul a zeci de recitaluri care au avut loc în România,  Italia, Franța sau Germania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite