Cluj: Conceicao vrea victoria pentru prestigiul european al CFR-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Conceicao vrea victoria pentru prestigiul european al CFR-ului
Cluj: Conceicao vrea victoria pentru prestigiul european al CFR-ului

Trei puncte la Praga i-ar apropia pe „ceferişti” de o calificare istorică în primăvara Europa League. Antrenorul clujenilor, Toni Conceicao, este decis să forţeze cu orice preţ victoria pe „Generali Arena” din capitala Cehiei

Pentru prima oară la acest nivel, CFR Cluj are toate motivele să înceapă meciul din Cehia din postura de favorită la calificarea în primăvara europeană, cel puţin de pe locul doi în grupă, având ca argumente ultimele rezultate din competiţia internă şi poziţia din clasamentul primei ligi.

La Eindhoven, deşi a întâlnit o echipă mai experimentată şi mai bine cotată, CFR a demonstrat că nivelul celei de-a doua competiţii valorice a continentului nu o depăşeşte, iar calificarea în şaisprezecimi nu este deloc greu de obţinut. Meciul din Giuleşti, cu Rapid, a arătat că echipa s-a specializat pe meciurile din deplasare, iar cehii au motive să se teamă.

Miza pe victorie

Clujenii vor intra pe teren la Praga mai motivaţi decât oricând, cele trei puncte obţinute împotriva Rapidului reprezentând cel mai bun argument al unei echipe puse pe fapte mari. Conceicao, în dese rânduri pus sub presiune de ultimatumuri, a ieşit de fiecare dată cu brio din situaţiile de criză, demonstrând că are experienţa necesară unui antrenor angrenat în îndeplinirea a două obiective extrem de importante.

Şi de această dată, portughezul va miza pe un sistem ofensiv şi este decis să rişte şi folosirea lui Tony pe linia de fund, deşi franco-portughezul nu este 100% pregătit fizic.Acesta a vorbit despre importanţa unei victorii la Praga, deşi pentru CFR primordială este câştigarea titlului de campioană.

„Sunt convins că o victorie cu Sparta ne-ar crea o imagine mult mai bună în Europa, iar pentru asta vom lupta. Un nou succes ar fi o dovadă a munci noastre din ultima vreme”, a spus tehnicianul, care a intrat în graţia suporterilor „vişinii”.


   

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite