Compozitor de la Hollywood, în juriu la Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dennis Dreith (foto stânga) / foto: www.perseverancerecords.com
Dennis Dreith (foto stânga) / foto: www.perseverancerecords.com

Dennis Dreith, unul dintre cei mai apreciazi muzicieni de la Hollywood, face parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de Comedie Comedy Cluj, care va avea loc în perioada 14 - 23 octombrie, la Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor Comedy Cluj, din juriul festivalului, care începe vineri la Cluj-Napoca, fac parte muzicianul Dennis Dreith, criticul de film Rolf Rudiger Hamacher, profesorul de teatru, scenografie şi management artistic Noel Witts, jurnalistul şi criticul de film Roger Grosvold şi actorul şi comediantul sloven Matjaž Javšnik.

Conform sursei citate, Dennis Dreith este compozitor de muzică de film şi profesor universitar la University of California Los Angeles. Dreith s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni muzicieni de la Hollywood. Pe lângă cariera de compozitor pentru filmele "The Punisher", "Mobsters"," The Shadow", "Columbo", a orchestrat şi a dirijat soundtrack-uri pentru filme ca "Jurassic Park", "Home Alone", "Addams Family", "Heart and Souls and A League of Their Own", lucrând cu cei mai cunoscuţi oameni din industria sunetului de film.

Rolf Rudiger Hamacher lucrează din 1969 în spaţiul media european şi este critic de film pentru ziare, reviste de specialitate, televiziune şi radio în regiunea Koln. Din 1973 este profesor de cultură media la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Koln şi din 2007 profesor de istoria filmului la Şcoala Internaţională de Film. El este membru în board-ul de conducere al Asociaţiei Criticilor Germani de Film.

Noel Witts este fondatorul şi primul director al departamentului de arte ale spectacolului din cadrul Universităţii De Montfort, Marea Britanie, care cuprindea primul curs de management artistic în regat. Profesor de teatru european şi britanic contemporan, scenografie şi management artistic, Witts a predat în ţări ca Slovacia, Israel, România, Georgia, Azerbaijan şi Armenia. Critic de teatru pentru BBC, textele lui acoperă spectacole din întreaga lume.

Roger Grosvold locuieşte în Oslo, Norvegia, şi are experienţă ca jurnalist şi critic de film, publicând în revista "Film & Kino". Lucrează ca manager de program pentru târgul nordic de Film - New Nordic Films, eveniment organizat în cadrul Festivalului de Film Norvegian din Haugensund.

Matjaž Javšnik este un cunoscut actor şi comediant de origine slovenă. Născut în anul 1969 în Maribor, Slovenia, acesta a făcut studiile în Ljubljana, specializându-se în arta teatrală. Matjaž Javšnik a apărut în numeroase scurtmetraje şi lungmetraje, precum şi în seriale de televiziune. Printre acestea se numără "On Our Own Vesna", "Trafika" sau "The Last Supper or How Two Madmen Made a Film", ultimul fiind produs de Javšnik. În prezent, actorul realizează, la un post de radio sloven, show-ul numit "Zaj pa jaz vas vprasam" ("Acum te întreb pe tine").

Festivalul de film Comedy Cluj găzduieşte trei competiţii anul acesta. Pe lângă tradiţionala competiţie a lungmetrajelor, festivalul, aflat la a treia ediţie, are un concurs de scurtmetraje de comedie, precum şi de producţii de profil ale şcolilor de film din întreaga lume. Juriul secţiunii de scurtmetraj este format din bloggeri de top din România.

Festivalul de film Comedy Cluj se desfăşoară în şase locuri: cinematograful "Florin Piersic", cinematograful Victoria, cinematograful Arta, Casa Tranzit, Klausenburg Cafe şi Art Cafe, între 14 - 23 octombrie.

Biletul la filme costă 9 lei şi 7 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, iar la cele două cafenele intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite