Supercupa României deschide balul: Complexul clujean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unirea nu a bătut-o pe CFR Cluj niciodată, însă are o nouă ocazie în Supercupă. În cele opt partide din campionat, una în finala Cupei României şi una în Supercupă, ialomiţenii nu au câştigat niciodată.

Sezonul 2010-2011 se deschide astăzi oficial cu meciul din Supercupa României dintre CFR Cluj şi Unirea Urziceni. Un trofeu simbolic, important mai mult pentru moralul celor două echipe, dar în special pentru ialomiţeni. „Ar fi cazul să spargem şi noi gheaţa în Gruia, pentru că până acum nu am fost în stare să dăm nici măcar un gol. Nu ştiu de ce avem acest complex cu CFR. Ne dorim mult Supercupa, pentru că anul trecut am pierdut-o pe nedrept", a spus managerul Unirii, Mihai Stoica.

De partea cealaltă, clujenii se află în faţa celui de-al şaptelea trofeu în numai trei ani. „CFR este favorită în fotbalul din România prin statutul pe care şi l-a cucerit. Cu Urziceniul e un meci pe care îl vom câştiga ca să avem un început de sezon bun. Suntem cei mai puternici dintre cele 18 echipe din Liga I şi avem prima şansă la fiecare partidă", a spus Iuliu Mureşan la Digi Sport.

Partida de diseară este o bună oportunitate pentru clujeni să „prezinte" cluburilor europene jucătorii pe care doresc să-i vândă. Lacina Traore şi Yssouf Kone sunt cei vizaţi de eventuale transferuri, în acest sens, mai multe echipe din Germania, Anglia şi Franţa au anunţat că vor avea „emisari" la Supercupa României. Problema este că cei doi nu sunt anunţaţi titulari.

Câştigătoarea va primi doar trofeul. În afara Supercupei, echipa care va intra în posesia trofeului nu va mai primi niciun bonus financiar. Trofeul (foto) a fost cumpărat acum trei săptămâni de FRF. Are o înălţime de 75 de cm şi o greutate de 5 kg. Nu este transmisibil. Din încasările obţinute se vor dona 30 la sută sinistraţilor din Moldova.

Premieră. Este pentru prima dată când Supercupa României se dispută între echipa care a câştigat titlul de campioană şi gruparea care a terminat pe locul doi. Până acum, partida opunea campioana şi câştigătoarea Cupei României, iar în momentul în care o echipă intra în posesia ambelor trofee, Supercupa nu se mai disputa.

Pentru prima dată pe terenul campioanei. O premieră este şi locul de disputare a Supercupei, pe terenul echipei campioane. Până acum, meciul pentru obţinerea trofeului avea loc pe teren neutru. Anul trecut, partida pentru Supercupa României, care a opus tot Unirea Urziceni, atunci campioana, şi CFR Cluj, câştigătoarea Cupei României, a fost găzduită de Stadionul Giuleşti.

Ricardo Gomes nu a apărut nici acum. Mijlocaşul la închidere al Unirii Urziceni, Ricardo Gomes, nu s-a întors din vacanţă. Jucătorul a ratat toată pregătirea de vară, iar cei din clubul ialomiţean nu ştiu nimic de el. Ricardo a procedat la fel şi vara trecută, dar şi după vacanţa de iarnă. În afara brazilianului, Unirea nu va putea conta nici pe mijlocaşul Iulian Apostol, care este în recuperare după o operaţie la genunchi.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite