Complex teologic în locul colibelor de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria acordă gratuit 4.000 de metri pătraţi de teren, pe strada Coastei, Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului. În locul cocioabelor romilor de pe strada Coastei, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului urmează să ridice un complex teologic multifuncţional, care va cuprinde sediul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, cămine, o cantină, bibliotecă, săli de curs şi o capelă.

Primăria a dat curs cererii ÎPS Andrei, şi anume de obţinere a unui teren în Cluj-Napoca, pe care arhiepiscopia să ridice un complex multifuncţional teologic. Primarul Sorin Apostu a anunţat astăzi decizia de a oferi, în mod gratuit, Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, un teren de pe strada Coastei în suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. „Studenţii la Teologie nu au locuri de cazare, sunt împrăştiaţi în căminele altor facultăţi. Astfel, se va rezolva această problemă", a spus Sorin Apostu.

Proiectul de hotărâre pentru atribuirea terenului va fi votat în cursul şedinţei de Consiliu Local de marţi, 10 mai.

Nu se cunosc detalii

Potrivit purtătorului de cuvânt al arhiepiscopiei, Bogdan Ivanov, mai multe detalii cu privire la acest proiect vor fi făcute publice după atribuirea terenului. „Deocamdată, aşteptăm acordul membrilor Consiliului Local. Am făcut studii, avem şi proiect. Urmează să punem toate detaliile la punct după şedinţa de marţi de Consiliu Local", a arătat preotul Ivanov. Acesta a mai spus că nu se cunoaşte încă valoarea proiectului, dar că toate costurile lucrărilor vor fi suportate de către arhiepiscopie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite