Companiile gigant vânează la Cluj „geniile” tehnologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni tineri ingineri din Europa se întrec la Cluj în cea mai importantă competiţie de profil. 104 politehnişti din 15 ţări vor soluţiona probleme ale unor multinaţionale precum GMV, TAV Constructions sau Vestas. Cei mai buni dintre ei vor avea şansa să fie recrutaţi la finalul competiţiei.

Peste o sută dintre cei mai buni studenţi în domeniul tehnic din 15 ţări concurează de azi la Cluj, pentru titlul de „cel mai bun tânăr inginer” din Europa. Finala competiţiei European BEST Engineering Competition (EBEC), cel mai important concurs de profil, se va desfăşura în premieră în România, până pe 11 august.

Evenimentul este organizat în colaborare cu o serie de companii multinaţionale precum, Procter & Gamble, Infineon Technologies, Vestas, TAV Construction, GMV, Thales sau Trelleborg, care şi-au trimis reprezentanţi la competiţie.

Probleme pentru multinaţionale

Tinerii vor concura pe două categorii, „Team Design”, şi „Case Study”. „La Team Design anul trecut participanţii au trebuit să realizeze  un dispozitiv electric de codare şi decodare a informaţiei, în care membrii echipei erau desparţiţi de un paravan, neputând să comunice în niciun fel unii cu ceilalţi. Subiectele ediţiei din acest an sunt confidenţiale până mâine, când va debuta efectiv competiţia”, a declarat Bogdan Bucur, purtătorul de cuvânt al EBEC.

La proba de studiu de caz, studenţii vor soluţiona probleme reale, de logistică sau resurse umane, date de multinaţionalele partenere ale EBEC. Cei mai buni dintre aceştia vor avea şansa să fie recrutaţi de către companiile participante, în cadrul un târg de joburi „exclusivist”, dedicat doar participanţilor la EBEC, organizat la City Plaza.

Organizatorii nu a putut specifica numărul locurilor de muncă disponibile pentru cei 104 studenţi, o parte din reprezentanţii multinaţionalelor urmând să ajungă la Cluj abia azi.

Şanse de angajare


„Noi căutăm să angajăm oameni de nivel european. Această competiţie este o bună oportunitate să-i găsim, de asta suntem aici”, a declarat Hans Joerg Greif, manager la fabrica Trelleborg din Dej.

Majoritatea studenţilor concurenţi susţin că au fost motivaţi să se pregătească pentru concursul local, naţional, iar acum pentru faza europeană, pentru a avea şansa de a intra în contact cu aceşti giganţi industriali.

„Eu voi termina curând facultatea, deci e o oportunitate bună să intru în contact cu mari companii, care vor putea vedea ce ştiu să fac şi care, de ce nu, îmi vor propune o ofertă de job”, a declarat Jaboc Bonne Larsen, unul din reprezentanţii Danemarcei. Gala de Premiere va avea loc pe 10 august, de la ora 17.00, la Teatrul Naţional.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite