Compania de apă: Şantierele sunt de vină pentru străzile inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă Someş, de vină pentru revărsarea canalelor în timpul ploilor torenţiale sunt şantierele, de unde se scurg aluviuni, dar şi străzile nepavate.

„Nici nu ştiţi ce găsim în canalele pe care le curăţăm periodic: de la pietriş spălat de pe străzile neasfaltate, bucăţi de asfalt de la străzile sparte, cauciucuri, ba chiar pet-uri”, a declarat Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş. „Asta e, suntem un oraş în construcţie. Până nu se termină toate şantierele de la Bună Ziua, de exemplu, apele vor tot aduce pietriş la vale, spre centru. Din punctul nostru de vedere, cei care administrează şanierele nu sunt vinovaţi, pentru că respectă legea şi, dacă nu lucrează, că e criză, şi-au împrejmuit perimetrul. Nu-i putem amenda. Mai degrabă de vină este sistemul de canalizare subdimensionat”, este de părere Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
De partea cealaltă, Lucian Croitoru a precizat că acel canal colector pe care îl are Clujul are diametrul de 2,4 metri, suficiient pentru toatel apele pluviale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite