Celebrul tren Orient Express va reveni, şi la anul, în România, în ciuda incidentului de la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anna Nash, directorul de Relații Publice al companiei care operează celebrul tren Orient Express, a declarat că ruta tradițională a garniturii de lux nu va suferi modificări ca urmare a incidentului de duminică seară, de lângă Sighișoara. Atunci trei geamuri ale unor vagoane au fost crăpate, în urma unui atac cu pietre, potrivit cluj.travel.

„Consideram acesta ca fiind un incident singular și izolat și, prin urmare, nu ne vom schimba traseul", a declarat Anna Nash, conform site-ului clujean cluj.travel. Reprezentanta operatorului Orient Express a mai afirmat că trenul urmează să ajungă azi, 11 septembrie, la Veneţia unde geamurile sparte vor fi reparate.

Un tren numit Transilvania, în „gara“ Oscarurilor din turism

Trenul Orient Express a revenit, sâmbătă, de la Istanbul în Bucureşti, de unde a plecat duminică spre Budapesta, având programată o oprire de cinci ore în Sinaia. Atacul a survenit în jurul orei 21.00, în apropiere de Sighișoara, unde o persoană încă neidentificată, aflată lângă calea ferată, a aruncat cu pietre după tren. Potrivit Mediafax, trei geamuri au fost sparte, la vagoanele 12, 13 şi 14.

Trenul Venice Simplon Orient Express, operat de compania britanică Orient-Express Hotels, organizează în fiecare an, începând din 2000, o călătorie lux pe ruta Paris - Viena - Budapesta - Sinaia - Bucureşti - Varna - Istanbul - Bucureşti - Sinaia - Budapesta - Viena - Veneţia.

image

O călătorie cu faimosul tren pe segmentul Istanbul - Veneţia costă, în 2012, 10.540 de euro, iar în 2013 -  14.000 de euro.

Povestea popasului din Sinaia este, și ea, una interesantă. În 1883, la primul său voiaj, regale Carol I a aflat de trecerea trenului și l-a obligat să oprească în Sinaia, iar Majestatea Sa a invitat călătorii la inaugurarea Castelului Peleș. De atunci a rămas o tradiție oprirea trenului în Sinaia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite