Comercianţii din pieţele clujene, obligaţi să afişeze de unde sunt produsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii din pieţele din municipiul Cluj-Napoca vor fi obligaţi să aibă, pe tarabe, plăcuţe pe care scrie "produs românesc" sau "produs de import", ca urmare a unei decizii a Primăriei.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în urma unei hotărâri a Primăriei, vânzătorii din pieţe vor fi obligaţi să afişeze nişte plăcuţe pe care este înscris "produs românesc", respectiv "produs de import", în dreptul legumelor sau fructelor pe care le vând.

În caz contrar, aceştia vor fi sancţionaţi cu trei puncte penalizare, de către Poliţia Comunitară.

"De azi (miercuri - n.r.) există în toate pieţele clujene aceste plăcuţe. Produsele vor avea marcat «produs românesc» sau «produs de import». Acestea vor fi verificate de Administraţia Pieţei, iar nerespectarea purtării acestor cartoane se sancţionează cu 500 de lei şi trei puncte de penalizare", a declarat primarul Sorin Apostu.

La acumularea a zece puncte de penalizare, vânzătorii din pieţele administrate de Primăria Cluj-Napoca nu vor mai avea dreptul să îşi desfacă produsele decât în pieţele private din municipiu.

Apostu a spus că, în acest fel, cetăţenii care cumpără din aceste pieţe cunosc originea legumelor şi a fructelor pe care le achiziţionează şi nu mai cumpără "roşii olteneşti" care au intrat prin Vama Borş sau "căpşune de Satu Mare" care au avize de expediere din Turcia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite