„Comedy Cluj“. Să mai şi râdem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii festivalului internaţional al filmului de comedie de la Cluj promit o săptămână plină de filme bune.

Ediţia a treia a festivalului „Comedy Cluj" a început vineri în forţă. Cel mai vizionat şi, totodată, votat film din festival, în weekend a fost „Defendor", peliculă ce a marcat, de altfel, şi deschiderea oficială a festivalului, la Cinematograful „Florin Piersic". Potrivit coordonatorului Departamentului New Media al festivalului, Bogdan Beşliu, anul acesta au fost prezenţi, la deschidere şi în primele zile de festival, mai mulţi spectatori decât anii trecuţi. „Anul trecut, festivalul a adunat în jur de 18.000 de spectatori. Anul acesta, vor fi peste 20.000", a estimat Beşliu.

Cel mai aşteptat film, în opinia organizatorilor, este „Four Lions" („Patru Lei", o producţie Marea Britanie din 2010, în regia lui Christopher Morris), înscris în competiţia lungmetraj.

Filieră academică

A doua zi de festival a fost deja una aglomerată. „Sâmbătă a început seria de evenimente speciale, prin workshopul de bandă desenată, care a durat cinci ore şi a fost moderat de unii dintre cei mai buni desenatori din România", a precizat Bogdan Beşliu.

Anul acesta, pe lângă secţiunile scurt şi lungmetraj, organizatorii au inclus în concurs, în premieră, o secţiune dedicată şcolilor internaţionale de film. „La secţiunea dedicată academiilor de film din lume s-au înscris în jur de 20 de şcoli de film, din Siria, Japonia, SUA, Germania etc. Este important ca studenţii din România să intre în contact cu cei din toată lumea. Organizăm multe workshopuri, se vor lega noi contacte", a spus Sorin Dan, directorul „Comedy Cluj".

Program încărcat

Peste 135 de filme de comedie vor rula, săptămâna aceasta, în cinematografele clujene. În plus, iubitorii de film pot participa la diverse workshopuri şi seminarii pe întreaga durată a festivalului. „Miercuri, la City Plaza, de la ora 11.00, va ţine seminar profesorul Noel Witts, membru al juriului şi critic de teatru pentru BBC. Pe urmă, joi, tot la City Plaza, cu începere de la ora 10.00, va avea loc un workshop inedit, în care tema principală va fi coloana sonoră din filmele lui Kubrick", a adăugat Bogdan Beşliu.

Filmele curpinse în programul festivalului rulează la cinematografele „Florin Piersic", „Arta" şi „Victoria". Bilete se pot cumpăra de la infopointurile amenajate la Iulius Mall şi Cinematograful „Florin Piersic".

Avanpremieră naţională

Maratonul filmelor de comedie de la Cluj se încheie sâmbătă. În penultima zi a festivalului, va avea loc avanpremiera naţională a filmului „Din Dragoste cu cele mai bune intenţii", în regia lui Adrian Sitaru, în prezenţa întregii echipe a filmului, la Cinematograful „Florin Piersic". Gala de decernare a premiilor este programată pentru sâmbătă seara, în acelaşi loc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite