Cluj: Comedy Cluj, mai mult rock`n`roll decât umor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că cinefilii români nu sunt încă pregătiţi pentru filmele de comedie care ies din tiparul hollywoodian. „Adevărul de Seară“ a asistat, ieri, la proiecţia de gală „Made in Hungary”, pentru a vedea în ce măsură clujenii apreciază comedia.

Filmul „Made in Hungary”, al regizorului maghiar Gergely Fonyo, a reuşit să adune ieri în cinematograful Republica câteva sute de clujeni dornici să aibă parte de câteva porţii consistene de râs.

Chiar dacă filmul a fost proiectat în premieră în România, acesta fiind produs anul acesta, scenele abundente de dansuri şi cântece rock`n`roll nu au stârnit amuzamentul multora dintre cei prezenţi, chiar dacă impresia generală în ceea ce priveşte calitatea producţiei a fost una bună, iar filmul a fost aplaudat la final.

Clujenii se aşteptau să râdă mai mult

Filmul, o comedie-musical, a tratat subiectul confruntării cu sistemul a unui tânăr întors din America pentru a locui în Ungaria comunistă. „Mi-a plăcut, m-a ţinut de la început până în capăt în priză. Au fost unele faze triste şi cu multă încărcătură emoţională, dar au fost şi faze comice. Oricum mai mult distractiv, decât comic”, a declarat Diana Rusu, una din clujencele care au vizionat filmul.

De altfel şi impresia generală cu privire la „doza” porţiilor de râs din cadrul Comedy Cluj a fost una moderată. „Am văzut vreo cinci filme şi am observat că se râde mai puţin decât mă aşteptam. Poate şi datorită faptului că filmele par mai vechi decât sunt”, a spus şi Dana Tothăzan, de profesie educatoare.

Au vrut altceva decât filme de Hollywood

Organizatorii au explicat că intenţia acestora a fost de a prezenta mai multe faţete ale comediei, dar şi de a educa categoria de public obişnuit cu comediile hollywoodiene.

„Mult timp comedia era privită ca un gen inferior. Noi vrem să arătăm că aceasta înseamnă mai mult decât pare la prima vedere şi să oferim publicului clujean altceva”, a declarat Horaţiu Dan, managing director în cadrul Comedy Cluj.

Cinefilii români nu sunt pregătiţi

 Paul Negoescu, un regizor care aparţine noului val de cineaşti români, este de părere că publicul român nu este pregătit pentru noul gen de filme de comedie, care se promovează pe plan internaţional în ultimii cinci ani.

„Sunt filme foarte bune, care au ceva de spus, dar spectatorul de film nu apreciază. Sunt prea fine şi prea complexe pentru cultura cinefilului, chiar dacă în străinătate au un foarte mare succes”, a explicat Paul Negoescu.

image


Dana Tothăzan, 21 de ani, educatoare
 „Mie mi s-a părut că nu se prea râde, aşa cum m-aş fi aşteptat. Probabil pentru că nu sunt comerciale”

image


Ester Kopacz, 20 de ani, studentă
 „Filmele mi s-au părut bune. Nu foarte comice, dar se înţelege, pentru că nu este vorba de o comedia americană”

image


Zsuszanna Simon, 21 de ani, studentă
„Am văzut şi filme ungureşti mai bune decât acesta, însă mi-a lăsat o impresie destul de bună. A fost comic”


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite