VIDEO Cod galben: Rupere de nori la Cluj. Furtuna a venit din Serbia (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare cu cod galben de furtună, pentru judeţul Cluj.

Avertizarea vizează intervalul orar 12.10 – 14.10. Meteorologii ANM se aşteaptă că în decursul zilei de astăzi, judeţul Cluj să fie afectat de furtuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină de dimensiuni mici şi medii.



Ploile vor fi şi ele abundente, respectiv cantitatea de apă va depăşi 20-25 de litri/metrul pătrat, şi izolat chiar 40 de litri pe metrul pătrat. Potrivit lui Carol Pavai, şef Serviciu Meteorologic Regional Cluj, furtuna, care a întunecat oraşul vreme de câteva zeci de minute, a venit din Serbia. „Este o furtună intensă caracterizată prin instabilitate internă. Nu cred că va dura mai mult de jumătate de oră, însă va reveni după ora 17.00. Este o furtună care azi dimineaţă se afla în Serbia, a traversat judeţul Arad, s-a dispersat peste munţi şi s-au refăcut în apropierea Huedinului“, a precizat specialistul.

image
image

Meteorologul a mai arătat că dezvoltarea pe verticală a norilor este de 13 kilometri şi e posibil să se înregistreze căderi de grindină. „Probabil că nu scăpăm de grindină. E o furtună periculoasă care a crescut intensitatea vântului la nivelul solului“, a mai spus Carol Pavai.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite