Cluj: Dacii şi romanii se luptă pe străzile Clujului (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Dacii şi romanii se luptă pe străzile Clujului (VIDEO)
Cluj: Dacii şi romanii se luptă pe străzile Clujului (VIDEO)

Acţiunea va reconstitui momente din viaţa militară şi civilă a dacilor şi romanilor.

Membri costumaţi ai Asociaţiei Terra Dacica Aeterna (TDA) vor fi prezenţi, astăzi, de la ora 18.00, la Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor

Acţiunea de astăzi îşi propune să popularizeze evenimentul pe care asociaţia îl va organiza sâmbătă, de la ora 12.00, la Expo Transilvania.

Sub numele „Poţi să fii dac sau roman pentru o zi”, Terra Dacica Aeterna organizează un eveniment cultural-istoric, în cadrul căruia vor fi reconstituite momente din viaţa militară şi civilă a strămoşilor noştri.

În cadrul acţiunii vor fi prezentate echipamente militare şi civile ale romanilor şi dacilor, costumaţii care vor putea să fie îmbrăcate şi de spectatori.

De asemenea, soldaţii celor două tabere se vor lupta între ei, iar ulterior, în cadrul unor ateliere, publicul spectator va putea să mânuiască arcul şi săgeata, sabia dacă sau cea romană, aruncătorul de săgeţi, suliţa sau chiar să încalece caii războinicilor. Nu vor lipsi nici tipurile de băuturi şi mâncăruri pe care soldaţii le aveau în urmă cu două mii de ani.

Pe lângă luptele dintre daci şi romani, spectatorii vor putea să asiste sau să participe la o serie de jocuri care se practicau în urmă cu 2000 de ani şi la o câteva ritualuri, precum şi la jonglerii cu focul.

„Încercăm să reconstituim cât mai fidel, pe baza documentelor istorice, fragmente din viaţa strămoşilor noştri, în special din timpul războaielor daco-romane. Evenimentul pe care îl organizăm la Expo Transilvania este o premieră pentru Cluj-Napoca, este doar o mică mostră din ceea ce s-ar putea face într-un oraş cu rădăcini şi nume romane”, potrivit preşedintelui Asociaţiei Terra Dacica Aeterna, Cristian Aurel Roman, expert în arheologie romană.
 


Programul evenimentului de sâmbătă

  • 12.00 - conferinţă de presă
  • 13.00 - deschiderea oficială
  • 13.30 - prezentarea membrilor Terra Dacica Aeterna
  • 13.45 - consacrarea altarului Legiunii XIII Gemina, consacrarea armelor la daci
  • 14.15 - demonstraţii de măiestrie călare
  • 14.45 - demonstraţii de lupte şi mânuirea armelor
  • 15.00 - ateliere deschise publicului
  • 17.00 - bătălie între daci şi romani
  • 17.30 - ateliere deschise publicului
  • 18.45 - spectacol cu flăcări (Firearts)
  • 19.30 - foc de tabără

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite