Cluj: Bani privaţi pentru drumurile Clujului - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Bani privaţi pentru drumurile Clujului - revista presei locale
Cluj: Bani privaţi pentru drumurile Clujului - revista presei locale

Ziarele clujene scriu astăzi despre administraţia judeţeană, care caută fonduri pentru drumuri în domeniul privat, dar şi despre un grup de şase clujeni, care au pornit să cucerească Himalaya.

Bani privaţi pentru drumurile Clujului. “Pentru că nu mai poate sta cu mâna întinsă la Guvern, administraţia judeţeană caută resurse externe pentru întreţinerea drumurilor judeţene.
 Consiliul Judeţean (CJ) Cluj e în căutare de soluţii externe pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Concesionarea acestora nu e tocmai procedura pe care ar agrea-o preşedintele Alin Tişe, având în vedere că societăţile private ar impune taxe de utilizare pe drumuri. Tişe ar fi, însă, de acord ca lucrările de întreţinere sau modernizare să se realizeze prin credit furnizor, aşa cum s-a întâmplat în cazul terminalelor de pasageri de la aeroport. Indiferent de varianta pe care o va alege, preşedintele CJ recunoaşte că nu mai poate sta cu mâna întinsă la Guvern”, scrie Ziua de Cluj.

Patronul lui U vrea şi gunoaiele din oraş.  “Contractul pentru salubrizarea oraşului stă în aşteptare pe masa judecătorilor clujeni pînă la mijlocul lunii viitoare. Primăria Cluj-Napoca speră ca justiţia să respingă contestaţiile făcute de firmele de salubrizare SC Rosal, SC Brantner Veres şi SC ASA care au participat la licitaţia în urma căreia ar fi trebuit să se decidă cine şi unde face curăţenie pe străzi. Societăţile vor însă o parte cît mai importantă din oraş. Florian Walter, patronul clubului de fotbal Universitatea Cluj şi acţionar la firma de salubrizare Romprest, spune că, dacă dacă s-ar reface licitaţia pentru contractul de salubrizare, ar fi şi el interesat de afacere”, titrează Foaia Transilvană. 

Şase clujeni cuceresc Himalaya. “O echipă de alpinişti din Cluj-Napoca şi Turda au pornit ieri în expediţia "Himalaya 2009", spre nordul Nepalului, în zona celebrelor vârfuri Dhaulagiri şi Annapurna ale lanţului muntos Himalaya

Coodonatorii expediţiei au la activ şi numeroase ascensiuni pe munţi mari de pe diverse continente, incluzând cele mai înalte vârfuri ale Europei (Elbrus, în Caucaz), Africii (Kilimanjaro), Americii de Sud (Aconcagua) şi Americii de Nord (Mount McKinley/Denali), şi au mai fost in Himalaya în cursul unei expediţii în 2004, toate desfăşurate în cadrul programului "AltiClimb" de expediţii montane de altitudine, derulat de Clubul de Cicloturism Napoca începând din 1996.
La intoarcere, aventurierii le vor prezenta clujenilor fotografii şi înregistrări din locurile spectaculoase prin care au trecut”, informează Monitorul de Cluj.

Program de reciclare a telefoanelor mobile.  “Euro-GSM derulează, în parteneriat cu Nokia, un program de reciclare a telefoanelor mobile, în scopul informării şi responsabilizării tinerilor - studenţi şi elevi. Prin intermediul acestui program, care se desfăşoară în reţeaua de magazine Euro-GSM pînă în 5 decembrie 2009, Euro-GSM şi Nokia acordă, pentru a stimula reciclarea telefoanelor mobile, o reducere de 50 de lei (inclusiv TVA) la cumpărarea telefonului Nokia 3720 clasic, în schimbul vechiului terminal reciclat”, se arată în Ziarul Făclia.  

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite