Clujul va avea un parc ştiinţific şi tehnologic metropolitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii universităţilor de stat din Cluj-Napoca şi cei ai autorităţilor locale au semnat, astăzi, acordul-cadru de colaborare pentru constituirea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Metropolitan (PSTM) Cluj, pentru care va fi scris un proiect de obţinere de fonduri europene până la finele anului.

Ceremonia de semnare a acordului-cadru de colaborare a avut loc în aer liber, în centrul municipiului Cluj-Napoca, la standurile publice de informare organizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) şi Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord, cu ocazia Zilei Europei, în prezenţa prefectului Florin Stamatian.

Prefectul Florin Stamatian a declarat, la rândul său, că datoria universităţilor este „să formeze cercetători şi condiţii optime pentru cercetare".Directorul ADRNV, Claudiu Coşier, a declarat că acordul-cadru vizează „dezvoltarea de proiecte de infrastructură de afaceri şi cercetare". El a precizat că primele parcuri ştiinţifice şi tehnologice au apărut în Europa de Vest şi în America de Nord în anii '90, în special în domeniul tehnologiei informaţiei.

Acordul-cadru a fost semnat, printre alţii, de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, de primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, de rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Radu Munteanu, de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Constantin Ciuce, de rectorul Universităţii de Artă şi Design, Radu Solovăstru, de directorul Oficiului Teritorial pentru IMM-uri, Mircea Miheştean.

În cazul în care proiectul va primi finanţare europeană, parcul ştiinţific şi tehnologic ar putea fi construit fie pe un teren aparţinând comunei Baciu, fie pe unul din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite