Clujul va avea un Centru Cultural Rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul va funcţiona în cadrul UBB
Centrul va funcţiona în cadrul UBB

Un nou Centru Cultural Rus, după cel din Bucureşti, urmează să funcţioneze în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) şi va avea menirea de a contribui la intensificarea dialogului intercultural şi la cunoaşterea istoriei şi culturii multinaţionale a popoarelor Federaţiei Ruse.

Potrivit UBB, inaugurarea Centrul Cultural Rus va avea loc în prima jumătate a acestui an, activitatea instituţiei vizând o extindere a contactelor şi a schimburilor culturale şi ştiinţifice dintre România şi Federaţia Rusă. Capitala ţării găzduieşte, din decembrie 2009, primul Centru Cultural Rus din România, acesta fiind deschis la Academia de Ştiinţe Economice.

În alocuţiunea rostită la inaugurarea Centrului, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexandr Anatolievici Ciurilin, a evidenţiat că tinerii din cele două ţări trebuie să se cunoască mai bine, voinţa lor constructivă fiind esenţială în deschiderea unor colaborări fructuoase în plan economic şi cultural, în deceniile care vor veni.

Ambasadorul Alexandr Anatolievici Ciurilin a arătat că în repertoriul fiecărui teatru din România există cel puţin o piesă din creaţia unor mari dramaturgi ruşi, iar acest fapt relevă interesul şi simpatia publicului faţă de cultura care i-a dat pe Dostoievski, Cehov, Tolstoi, Bulgakov, Esenin sau Puşkin.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite