Clujul va avea troleibuze şi tramvaie ecologice, iar staţiile RATUC vor fi dotate cu panouri solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujul va avea autobuze ecologice (foto arhiva Adevarul)
Clujul va avea autobuze ecologice (foto arhiva Adevarul)

Troleibuze, tramvaie şi autobuze ecologice, staţii RATUC dotate cu panouri solare, dar şi grădiniţe şi şcoli reabilitate, toate din fonduri venite din partea Guvernului elveţian, de asta va beneficia municipiul Cluj-Napoca, după ce oraşul a fost selectat într-un program de cooperare româno-elveţian.

Cluj-Napoca a fost selectat, alături de oraşele Suceava, Arad şi Braşov într-un program de finanţare prin programul de cooperare româno-elveţian pentru promovarea politicilor de eficienţă energetică. Fondurile, în valoare de 31 de milioane de euro, vor fi folosite pentru reabilitarea, din punct de vedere termic, al şcolilor, grădiniţelor şi creşelor, dar şi pentru achiziţionarea de autobuze şi troleibuze ecologice.

„Am intrat în linie dreaptă pentru accesarea celor 31 de milioane de euro din proiectul cu Elveţia pentru finanţarea reabilitării şcolilor, a grădiniţelor, a creşelor din punct de vedere termic astfel încât să fie mai multă căldură şi mai puţine cheltuieli cu întreţinerea. De asemenea, putem depune proiecte în cadrul acestui program de 31 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze, troleibuze, tramvaie ecologice sau pentru modernizarea termoficării cu panouri solare pentru a putea diminua costurile cu căldura şi întreţinerea în municipiul Cluj-Napoca", a declarat primarul Emil Boc.

Municipalitatea şi-a depus candidatura în 2011 pentru programul de îmbunătaţire a mediului înconjurător, finanţat în proportie de 85% de Elveţia. Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca participă cu restul de 15%.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite