Clujul va avea corturi anticaniculă şi linie telefonică de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de canicula in judetul Cluj
Cod galben de canicula in judetul Cluj

Primăria Cluj-Napoca a instalat corturi în patru zone din municipiu unde clujeni se pot adăposti şi pot bea un pahar cu apă rece şi a înfiinţat o linie telefonică de urgenţă pentru cei care au nevoie de ajutor din partea municipalităţii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Primăria a mai dispus până acum distribuirea de apă prin intermediul farmaciilor din oraş, potrivit Mediafax.

"Primăria Cluj-Napoca a mai luat o măsură suplimentară, pe lângă distribuirea prin farmacii de apă rece, aceea a amplasării unor corturi deschise în patru zone din oraş, unde cei afectaţi de caniculă se pot adăposti şi să bea apă rece. De asemenea, am decis să punem la dispoziţia clujenilor şi o linie telefonică de urgenţă pentru ca cei afectaţi, bătrâni, persoanele singure, să poată suna, iar Primăria să poată interveni", a spus Boc.

În municipiul Cluj-Napoca s-au înregistrat, în ultimele două zile, temperaturi de aproximativ 35 de grade Celsius. Nouă judeţe din vestul ţării se află, până vineri, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, cu temperaturi ce pot ajunge la 39 de grade, în timp ce pentru restul regiunilor este valabilă o avertizare cod galben, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite