Clujul va avea cel mai mare parc solar din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit autorităţilor locale, Cartierul Tineretului va fi transformat în cel mai mare parc fotovoltaic din România, după ce compania Polus Real Estate a hotărât să readapteze proiectul.

Parcul va fi construit pe 70% din terenul din zona Dealul Sfântul Gheorghe. Potrivit lui Sorin Apostu, edilul oraşului, Primăria ar urma să primească 30% din energia produsă de panourile solare, energie cu care va fi iluminat oraşul, dar va fi folosită şi pentru funcţionarea Spitalului Municipal.

"Asta inseamna o economie de un milion de euro pe semestru. Se va lucra cu o firmă americană, WWS Energy Development LLC. Primăria va primi 30% din energia produsă de panourile solare instalate pe Dealul Sfântul Gheorghe, dar nu mai puţin de 3550 MW pe an, pe toată durata concesiunii asupra terenului, 49 de ani", a declarat Sorin Apostu.

Acesta a precizat că din totalul de 200 de hectare alocaţi iniţial proiectului, Primăria va rămâne cu 5,1 hectare, unde vor fi construite 370 de locuinţe sociale. Amenajrea parcului cu panouri solare ar urma să fie finalizată la sfârşitul anului viitor.

CITIŢI ŞI

Lombului şi Tineretului, proiecte încă pe hârtie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite