Clujul se ţine tare şi la sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţii, concerte, lansări de carte, proiecţii de film şi evenimente culinare vor anima oraşul timp de opt zile începând de astăui, cu ocazia primei ediţii a Zilelor Clujului. Prepararea unei frigărui record de 100 de metri, un concert simfonic  în Piaţa Unirii, dar şi proiecţii de filme pe clădirille din centru sunt câteva dintre surprizele festivalului care se va desfăşura până în 3 iunie.

Piaţa Unirii, Piaţa Muzeului, strada Mihail Kogălniceanu, zona Zidului Cetăţii, strada Potaissa, Fortăreţei, I.M.Klein, Bastionul Croitorilor, Baza Sportivă Unirea, dar şi restaurantul Memo 10 sunt locurile principale unde au loc evenimente în prima zi de festival.

Evenimentul va fi deschis oficial în această seară, de la ora 17.00, în Piaţa Unirii, printr-un concert al clujencei Andra, una dintre cele mai apreciate voci din România.

Programul din Piaţa Unirii, locaţia principală a Zilelor Clujului, va continua cu concursuri şi concerte susţinute de trupele Incognito, Deep Central  şi Akcent.

Iubitorii de lectură vor avea şi ei motive de bucurie. Pe strada Mihail Kogălniceanu va fi deschisă, „Promenada Cărţilor“. Pe tot parcursul zilei, aici vor avea loc lansări de cărţi şi reviste.

Frigăruie de 100 de metri

Unul dintre cele mai spectaculoase şi aşteptate evenimente din cadrul festivalului se va consuma mâine, de la ora 17.00, pe strada Mihail Kogălniceanu. Bloggerii clujeni, coordonaţi de bloggerul culinar Adrian Hădean, vor găti o frigăruie-record, de nu mai puţin de 100 de metri.

„Suportul frigăruii va fi construit pe un cadru metalic, acoperit cu plăci OSB, pe mijlocul cărora se va clădi un cămin din cărămidă lung de peste 100 de metri, în care se vor pune cărbunii pentru jar. Frigăruia va fi montată pe un sistem din inox, construit special de către partenerii noştri care au realizat un instrument impresionant, care ne va permite să gătim la foc constant, simultan, cei 100 de metri de frigăruie”, a explicat Adrian Hădean, cel care a iniţiat acest proiect îndrăzneţ. Acesta a precizat că va avea nevoie de peste 400 de kilograme de ingrediente, din care peste 200 de kilograme de piept de pui.

Amatorii de muzică simfonică, vor putea urmări duminică, în Piaţa Unirii, un concert inedit susţinut de Orchestra Simfonică şi de Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Aceştia vor cânta duminică, de la ora 21.30, în aer liber, în Piaţa Unirii, în cadrul Galei Operelor Clujene.

Concerte cu VIP-uri

Printre artiştii care vor concerta pe parcursul festivalului se numără Smiley, Luna Amară, Iris, Andrea Bănică, Mircea Vintilă, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş, Ioan Bocşa, Mihai Constantinescu sau Gabriel Dorobanţu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite