Clujul "se aprinde" de Crăciun, în 3 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sorin Apostu a anunţat, astăzi, că iluminatul festiv al oraşului va fi aprins în data de 3 decembrie, la ora 18. Tototdată, pe toată durta sărbătorilor, în Piaţa Unirii va funcţiona Târgul Crăciunului.

"Iluminatul festiv va fi inaugurat cu o surpiză", s-a limitat să anunţe primarul Sorin Apostu. El a precizat, însă, că Târgul de Crăciun va funcţiona zilnic între ore 18.30 şi 20, în Piaţa Unirii. "Companiile clujene implicate în comunitate se vor asigura că Moş Crăciun va face câte o oprire prin piaţă pentru a le oferi tinerilor spectatori surprize dulci şi jucării", scrie într-un comunicat al Primăriei.

Printre concertele stabilite deja pentru această perioadă se numără Voltaj, Ducu Bertzi, Marcel Pavel şi Ansamblul Românaşul.

Patinoarul va funcţiona între orele 10.00 – 22.00, iar pentru elevi vor exista carduri de fidelitate cu reduceri.

La fel ca şi anul trecut, în piaţa Unirii va fi amplasată o dioramă (un tablou de mari dimensiuni alcătuit din mai multe planuri, reprezentând, de obicei, o scenă istorică sau un peisaj, care, datorită unei iluminări speciale, dă spectacolului impresia realităţii), la fel ca şi în marile oraşe europene. Diorama va reproduce scena Naşterii Domnului.

Dimensiunile căsuţei vor fi de 5X4 m, scena va fi montată pe un podium lângă bradul din Piaţa Unirii şi va conţine ieslea cu fân ţarcul pentru animale, o scară, pereţii din lemn de răşinoase, acoperişul din 2 ape, acoperit cu stuf.
 
Manechinele sunt în mărime naturală iar faţa şi mâinile sunt realizate din gips pictat. Pe lângă manechine vor exista şi 2 oi vii în staul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite