Clujul mai are 55 de legende

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Clujul în legende“, semnat de Irina Petraş şi Ovidiu Pecican, a fost lansat, astăzi. Cartea cuprinde 55 de povestiri legendare în care protagoniştii principali sunt locuitori ai Clujului din cele mai vechi timpuri.

Cartea a fost lansată, astăzi, în Sala de Sticlă din incinta Primăriei Cluj-Napoca, în prezenţa primarului Sorin Apostu şi a autoarei Irina Petraş. „Este un volum necesar elementului reconstrucţiei memoriei sociale. Cuprinde povestiri ale Clujului de la aşezarea dacică până acum“, a declarat edilul.
La rândul ei, autoarea a ţinut să menţioneze că volumul ar trebui să fie nelipsit din biblioteca despre legendele Clujului.

„Sunt istorii ale Clujului repovestite. Sunt lucruri adevărate îmbrăcate în haine legendare. Aceste poveşti fac ca oraşul să nu mai fie simţit ca o scenă de macava. După ce citim aceste poveşti, ne putem considera clujeni adevăraţi. Despre Cluj se pot spune poveşti nenumărate şi aşteptăm ca în curând să avem lansarea celor 1001 legende ale Clujului“, a spus Irina Petraş.

Volumul va putea fi găsit, începând de mâine, la Centrul de Informare Turistică de pe Bulevardul Eroilor. Cartea se distribuie gratuit doritorilor. În urmă cu un an, în 1 decembrie, a fost lansat volumul „Legendele Clujului“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite