Clujul înverzeşte pentru o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La petrecerea de final, intrarea va fi condiţionată de aducerea unui obiect reciclabil
La petrecerea de final, intrarea va fi condiţionată de aducerea unui obiect reciclabil

„Green Week”, un proiect pe teme ecologice, debutează astăzi şi va dura o săptămână. Timp de cinci zile, Cluj-Napoca va găzdui o multitudine de evenimente privind protecţia mediului, în cadrul unui proiect realizat de mai mulţi studenţi.

Proiectul, organizat de organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca, în parteneriat cu municipalitatea clujeană, îşi propune să abordeze una dintre cele mai puţin dezvoltate laturi ale educaţiei studenţilor: domeniul eco, alături de ideea că nimeni nu ar trebui să stea deoparte când este vorba de acest subiect.

De luni până vineri, studenţii propun programe diversificate pe teme eco, adresate atât studenţilor, cât şi clujenilor de rând. De asemenea, participanţii se pot implica în diferite elemente din cadrul evenimentului, precum o conferinţă pe tema dezvoltării urbane ecologice, o masă rotundă a ONG-urilor, un meci de dezbateri, un workshop, proiecţii de film, un concurs de fotografii şi o petrecere.

Deschiderea oficială va avea loc astăzi, la Casa Tranzit, de la ora 18.00.

Ceas stradal de 2,6 metri

Studenţii vor construi, miercuri, de la ora 18.00, un ceas stradal de peste doi metri, care va fi alimentat cu energie solară sau eoliană. „Dispozitivul va fi construit în campusul UTCN, unde va rămâne şi va transmite mai departe mesajul nostru. Vom proiecta acest dispozitiv şi îl vom construi împreună cu studenţi UTCN“, potrivit Alexandrei Vasilache, membru al asociaţiei studenţeşti care organizează evenimentul.

În cadrul evenimentului organizat de-a lungul săptămânii, publicul se va putea delecta cu un meci demonstrativ de dezbateri pe o temă ecologistă de actualitate, între două echipe a căror membrii fac parte din organizaţia ARDOR. Dezbaterea va avea loc joi, de la ora 10.00, în holul clădirii „Ursus” a UTCN.

De asemenea, studenţii şi clujenii mai pot participa, mâine, de la ora 14.00, la „Masa rotundă a ONG-urilor“, care va avea loc în Sala de Sticlă a primăriei.

Miercuri, de la ora 14.00, în Aula Domşa a clădirii Turn a Universităţii Tehnice va avea loc conferinţa pe tema „dezvoltarea urbană ecologică“. Publicul va fi reprezentat de studenţi şi reprezentanţi ai altor ONG-uri, care vor lua parte la mai multe prezentări, printre care se numără una a companiei Nokia.
Un moment inedit şi aşteptat de majoritatea tinerilor care vor participa la „Green Week” este petrecerea „verde” de joi, care va avea loc în Janis Stuf, de la ora 22.00. „La petrecere, intrarea va fi condiţionată de aducerea unui obiect reciclabil, pe care îl vom colecta şi duce la locul potrivit“, au mai spus reprezentanţii evenimentului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite