Clujul găzduieşte Champions League-ul de minifotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune echipe de fotbalişti amatori din ţară participă, în acest, weekend, la baza Unirea, la turneul final al Campionatului de Minifotbal „Alltimesport“. Cireaşa de pe tort a reprezentat-o prezenţa la eveniment a căpitanului echipei naţionale, Cristian Chivu.

Pe lângă campionatele de minifotbal existente de mai mulţi ani în Cluj, „Fayr-Play“, „Madisz“ sau „Minisoccerleague“, anul trecut a mai apărut unul. Alltimesport este o competiţie care, în acest moment, are în componenţă 48 de echipe, reprezentante ale instituţiilor şi ale firmelor clujene.

Regulamentul de participare este extrem de simplu, fiecare formaţie trebuind să achite la începutul sezonului o taxă de înscriere de 1.000 de lei, iar apoi îşi va procura un abonament la unul dintre terenurile sintetice din Cluj, unde îşi va desfăşura toate partidele de pe teren propriu. Formată din Divizia A şi B, cea secundă din două serii, competiţia din judeţul Cluj are în acest moment aproximativ 400 de membri.

Organizatorii au făcut posibil ca anul acesta, campioana judeţului, Vulturii Dej, să aibă posibilitatea de a câştiga turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal la Cluj, în baza sportivă „Unirea“ din cartierul Mănăştur.

Regulile jocului, extrem de simple

La startul „Alltimesport“, campionatul judeţului Cluj, se pot înscrie asociaţii sportive, asociaţii familiale, organizaţii non-guvernamentale, sau orice instituţie publică sau privată care doreşte să practice sportul rege într-un cadru organizat.

Fiecare grupare trebuie să deţină echipament sportiv, iar una dintre condiţiile primordiale este ca toţi componenţii echipei să facă parte din firma, instituţia sau organizaţia respectivă, cu excepţia a doi stranieri.

Sistemul de desfăşurare al campionatului este acelaşi ca în fotbalul profesionist, în format primăvară-toamnă, iar jucătorii care se abat de la regulile jocului vor fi sancţionaţi cu amendă: „Noi nu jucăm cu echipe de cartier, iar organizarea şi disciplina sunt la ele acasă. La nivel naţional, există două competiţii. Un fel de Champions League, acest turneu final care este destinat doar formaţiilor campioane din fiecare judeţ şi un alt turneu final, la Zalău, unde se duelează câştigătoarele Cupei României“, explică Marius Maier, liderul „Alltimesport“.

Cristi Chivu, protagonistul evenimentului
La turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal s-au înscris în acest an 25 de echipe, din 23 de judeţe ale ţării. Fiecare component al grupării care va câştiga competiţia va fi recompensat cu un bilet la unul dintre meciurile formaţiei Inter Milano, campioana Europei. La fel ca şi anul trecut, când turneul final s-a organizat la Iaşi, căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a fost prezent la eveniment, el reprezentând imaginea mărcii de bere care sponsorizează competiţia.

Aproape de fotbalul amator, de unde s-a lansat şi el în urmă cu mai bine de 15 ani, câştigătorul eventului în Italia şi al Ligii Campionilor nu a ratat ocazia de a se întâlni cu numeroşii săi fani pentru o sesiune de fotografii şi autografe.

„Sunt extrem de onorat că pot fi astăzi aici şi mă bucur că mi se oferă posibilitatea de a împărtăşi pasiunea pentru fotbal. Este un joc, unde fiecare încearcă să fie cel mai bun, unde se leagă foarte multe prietenii şi relaţii. În fotbal nu există diferenţe între pasiunea pe care o pune un jucător profesionist, care joacă pentru câştigarea Ligii Campionilor, sau cel amator, care îşi doreşte să fie, de asemenea, primul“, a spus acesta, după care a dat lovitura de start în partida dintre Magic Iaşi, campioana de anul trecut şi Dinamo Drobeta Turnu Severin.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite