Clujul donează haine pentru indieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Cluj-Napoca a încheiat o colaborare cu o asociaţie greco-catolică din Cluj cu scopul de a aduna îmbrăcăminte şi încălţăminte pe care clujenii nu le mai folosesc. Hainele de vară vor ajunge, după curăţare, la nevoiaşii din Cluj, iar cele de iarnă, în India.

Hainele „rele" ale Clujului vor ajunge în exotica Indie. Din „clopote" stradale. „E un transfer de experienţă pentru noi. Ce facem noi acum se practică în bisericile din afară", afirmă directorul Asociaţiei „Caritas", preotul greco-catolic Adrian Avram. Anunţul l-a făcut azi, 29 mai, prezent la o conferinţă de presă a Primăriei Cluj-Napoca. Se vor amplasa în 50 de locuri din oraş, pe 50 de străzi din Cluj-Napoca cum ar fi Câmpului, Pasteur, Calea Floreşti, Primăverii, Năsăud etc.

„Vor fi clopote stradale unde lumea va putea să lase acela haine de care nu mai au nevoie. Din păcate, semeni săraci mai sunt. Criza produce noi oameni defavorizaţi", spune Cristian Sabău, protopopul greco-catolic de Cluj. Acesta i-a rugat pe clujeni să trateze cu responsabilitate acets gest, să nu distrugă acele cutii unde se pot dona haine şi nici să nu arunce mizerii. „Clopotele" stradale vor fi amplasate peste două-trei săptămâni în Cluj.

Asociaţia „Caritas" a încheiat un parteneriat cu o societate din Satu Mare care se va ocupa de dezinfectarea hainelor. „După ce vor fi spălate o parte dintre hainele donate vor ajunge la clujenii nevoiaşi. Sunt liste în acest sens. Cealaltă parte, adică hainele de iarnă, vor merge în India, iar ce nu va mai putea fi reciclat va fi transformat în fire ce vor fi refolosite", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite