Clujul dă alarma săptămâna viitoare! Va avea loc un dezastru premeditat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii vor simula un dezastru. Foto: arhivă
Clujenii vor simula un dezastru. Foto: arhivă

Un exerciţiu de alarmare publică va fi orgnizat, joi, în Cluj-Napoca. Cetăţenii „vor intra“ în panică pentru mai multe minute, fiind simulat un dezastru care constă în reacţia autorităţilor la furtuni, inundaţii şi a urmărilor unui accident chimic pe calea ferată în care sunt implicate substanţe periculoase.

Sistemul de alarmă din municipiu va începe să sune la ora 10.50 şi se va transmite către populaţie semnalul „Alarmă la dezastru”, constând în cinci sunete a câte 16 secunde fiecare şi „Încetarea alarmei”, reprezentând un sunet continuu de 2 minute.

Scopul exerciţiului de alarmare îl constituie pregătirea şi dezvoltarea deprinderilor membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea măsurilor de protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi verificarea funcţionării sistemului de alarmare al municipiului.

„Populaţia este rugată să nu intre în panică la transmiterea semnalelor şi să respecte îndrumările organelor de ordine publică şi ale lucrătorilor din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă. Regulile minimale obligatorii de comportament la primirea semnalului „Alarmă la dezastru – inundaţie” pentru populaţia din zonele expuse, sunt evacuarea animalelor din gospodării, oprirea alimentării cu gaze naturale şi energie electrică“, au transmis reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, populaţia este sfătuită să-şi ia documentele personale, o rezervă de alimente, apă, haine groase şi să se deplaseze în ordine spre cel mai apropiat loc dominant.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite