Clujul are un cluster IT. Actul de constituire s-a semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horea Uioreanu este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj
Horea Uioreanu este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Consilierii judeţeni clujeni s-au întâlnit marţi, 16 octombrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a semna actul de constituire a Asociaţiei „Cluj IT", un cluster alcătuit de 36 de membri fondatori, act semnat în regim de urgenţă pentru ca asociaţia să poată solicita finanţare în luna noiembrie pentru proiectele sale.

Proiectul principal de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Cluj de marţi, 16 octombrie - participarea CJ Cluj la constituirea Asociaţiei „Cluj IT", aprobarea actului constitutiv şi a statutului asociaţiei - a fost aprobat cu 23 de voturi pentru şi o abţinere. Urgenţa: acest cluster doreşte să obţină finanţare pentru proiecte care trebuie depuse până în noiembrie. Scopul CJ Cluj în această asociaţie constă doar în susţinere, nu finanţare.

Consilierii judeţeni au votat acest proiect cu condiţia ca reprezentanţii Asociaţiei „Cluj IT" să modifice statutul structurii, mai precis să acorde funcţia de vicepreşedinte unui responsabil din partea CJ Cluj.

„Vom face această propunere în prima adunare generală a asociaţiei", a afirmat Andreea Colceriu, reprezentanta Asociaţiei „Cluj IT“, responsabilă cu formalităţile de înregistrare ale asociaţiei. Propunerea de acordare a funcţiei de vicepreşedinte unui reprezentat al CJ Cluj a fost făcută de consilierul judeţean Dănuţ Canta.

Ce e „Cluj IT"

Este o structură asociativă de tip cluster constituită pentru a creşte competitivitatea în domeniul tehnologiei comunicaţiilorşi informaţiei din regiune de Nord-vest, sprijinirea schimburilor economice, atragere de resurse etc. Acest cluster a prins rădăcini în mai 2011 prin sub-proiectul regioNet - Clustere şi reţele, în parteneriat cu regiunile Saxonia şi Malopolska. regioNet se înscrie în iniţiativa SMART+ şi e finanţat de Programul de Cooperarea Inerregională Interreg IVC. CJ Cluj e partener SMART+.

Membri în acest cluster sunt firme din domeniul IT, universităţi din Cluj, institute şi instuituţii. Preşedintele Cluj IT este Ioan Alexandru Tulai de la IQuest Technologies SRL.

La şedinţa extraordinară au mai fost discutate şi alte proiecte, din care amintim unul prin care trebuiau transferate anumite immobile din administrarea CJ Cluj în cea a UMF Cluj şi a Spitalului Clinic Judeţean. Imobilele sunt în proprietatea CJ Cluj. Iar consilierii judeţeni au respins, prin voturile lor, acest proiect, după ce, ca de fiecare dată, au discutat în contradictoriu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite